Kulinarika

Piščančji burger s svežo kumarico

Maja Poljšak, Maja, 19.06.2017 15:00:00

Zakaj ne bi burgerjev za spremembo pripravili drugače, morda jih namesto z rezino paradižnika obložimo s svežo kumarico in redkvicami?

Delite na:
Piščančji burger s svežo kumarico

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 polnozrnate bombete
  • 600 g mletega piščančjega mesa
  • sol in poper
  • 1 kavna žlička sladke mlete paprike
  • 1 žlica olja
  • 1 šopek redkvic
  • 1 kumara
  • 4 žlice jogurtovega solatnega preliva
  • 1 žlička na drobno zrezanega koprca ali drobnjaka
  • 4 listi solate

Priprava:

  1. V skledi zmešamo meso s kavno žličko soli, ščepom popra in sladko papriko, nato oblikujemo štiri burgerje. Redkvice očistimo in narežemo na koleščke. En del kumare narežemo na koleščke, drugega pa na grobo naribamo in zmešamo s solatnim prelivom in koprcem ali drobnjakom.
  2. Burgerje spečemo v ponvi na žlici olja in jih med pečenjem večkrat obrnemo. Nazadnje prerežemo bombete, na vsak spodnji del damo list solate, nekaj kumarične solate in burger, tega obložimo s koleščki kumarice in redkvice ter pokrijemo z zgornjim delom bombete.