Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Apple se pripravlja za zagon svoje lastne umetne inteligence

Ivan Valtl, 23.04.2024 11:32:44

Apple se intenzivno pripravlja na lansiranje svoje generativne umetne inteligence, napovedan za leto 2024. Izvršni direktor podjetja, Tim Cook, je na nedavni konferenci z vlagatelji ob finančnih rezultatih, potrdil te dolgo pričakovane govorice. Ta poteza sledi trendom, ki jih postavljajo vodilna tehnološka podjetja, kot sta OpenAI in Google, katerih inovacije že spreminjajo industrijo pametnih telefonov.

Delite na:
Apple se pripravlja za zagon svoje lastne umetne inteligence
Apple Apple

Apple je nedavno pridobil dve zagonski podjetji, DarwinAI iz Kanade in Datakalab iz Francije, ki sta specializirani na področju umetne inteligence. Prevzem DarwinAI, ki razvija tehnologije za optimizacijo nevronskih mrež, obeta izboljšanje zmogljivosti Applovih naprav. Prav tako je bil prevzem Datakalab, znan po svojih inovacijah v analizi slik in zagotavljanju zasebnosti, dokončan v decembru. To poudarja Applov fokus na etični razvoj tehnologij, saj podjetje Datakalab ne shranjuje osebnih podatkov, temveč generira anonimizirane statistične podatke.

apple
Apple
Apple

V skladu z Applovimi načrti, bo iOS 18 prilagojen za integracijo napredne umetne inteligence, kar potrjujejo tudi informacije, ki jih je delil priznani novinar Mark Gurman. Apple obljublja, da bodo nove zmogljivosti umetne inteligence prvič predstavljene na letni konferenci WWDC junija, skupaj z nadgradnjami za macOS 15. Tim Cook je obljubil, da bo generativna umetna inteligenca odprla nova obzorja in znatno izboljšala uporabniško izkušnjo.