državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Amerika tik pred prepovedjo TikToka

Ivan Valtl, 26.04.2024 13:39:49

V ZDA se približuje uveljavitev novega zakona, ki bi lahko pomenil prepoved družabnega omrežja TikTok, če lastnik, kitajsko podjetje ByteDance, ne proda svojega ameriškega oddelka podjetju izven Kitajske. Predlog zakona je v senatu prejel močno podporo z 78 glasovi za in 18 proti ter je zdaj na mizi predsednika Joeja Bidena, ki je že napovedal, da ga namerava podpisati.

Delite na:
Amerika tik pred prepovedjo TikToka
TikTok pixabay.com

Predsednica senatnega odbora za trgovino Maria Cantwell je ob glasovanju poudarila, da cilj zakona ni kaznovanje ByteDance ali TikToka, temveč zaščita ZDA pred tujim vohunjenjem in škodo, ki bi jo lahko povzročili na ameriških tleh. "Kongres deluje, da bi preprečil vohunjenje, nadzor, obrekovanje in škodovanje ranljivim Američanom, našim vojakom in vojakinjam ter vladnemu osebju," je dejala Cantwell.

Zakaj ameriška vlada ne dovoli uporabe tega družbenega omrežja?
TikTok
Ilona Dolenc



Po poročanju Bloomberga ByteDance načrtuje pritožbo na ameriško sodišče, kar bi lahko proces uveljavitve zakona znatno podaljšalo. V primeru, da pritožba ne bo uspešna, je Reuters poročal, da ByteDance ne namerava prodati TikToka, ampak bi v skrajnem primeru raje umaknil družbeno omrežje s trga ZDA.

Dodatne publikacije, kot je The Information, navajajo, da ByteDance kljub temu razmišlja o možnih scenarijih prodaje ameriškega oddelka po zaključku pravnih bitk, ki bi lahko trajale od 9 do 12 mesecev.

Joe Biden
Joe Biden
Profimedia


Zakon o prepovedi TikToka zdaj čaka na odločitev predsednika Bidena, ki bi s svojim podpisom lahko odločilno vplival na prihodnost tega priljubljenega družbenega omrežja na ameriškem trgu.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg