nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Pisani velikonočni piškotki

revija Maja, 09.04.2017 09:00:00

Pecite z nami, kajti praznična peka je lahko tudi vam v veselje.

Delite na:
Pisani velikonočni piškotki

V pričakovanju velike noči vam bomo vsak dan postregli z receptom za odlično sladico, pripravljeno z izdelki Žito moke in Dolcela.

Sestavine:

Priprava:

  1. V multipraktiku kremasto stepemo maslo, sladkor, vaniljin sladkor Dolcela in sol. Dodamo jajce ter stepamo do gladkega. Vmešamo še moko in v intervalih mešamo, da se testo začne nabirati v kepo.
  2. Testo oblikujemo v kroglo, jo zavijemo v plastično folijo in damo za približno dve uri v hladilnik.
  3. Testo zvaljamo na približno 5 mm debelo, nato pa z modeli izrežemo piškotke. Položimo jih v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo na 180 stopinjah od 8 do 10 minut (da se piškoti strdijo in postanejo zlato zapečeni).
  4. Po želji okrasimo z maso iz sladkorja in beljaka, ki smo ji dodali poljubne barve, odlične za krasitev pa so tudi hrustljave kroglice Dolcela.