stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Juha iz leče z lososovim nabodalcem

Maja Poljšak, Maja, 23.04.2017 09:00:00

Jed na žlico, ki nam bo popestrila obrok – pa še riba ja zraven.

Delite na:
Juha iz leče z lososovim nabodalcem

Sestavine za 4 osebe:

300 g lososovega fileja brez kosti in kože

1 šopek jušne zelenjave (korenček, zelena, por)

250 g leče

1,5 l čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke)

10 žlic repičnega olja

1 žlica paradižnikovega koncentrata (iz tube)

2 lovorova lista

20 g ingverja

1 strok česna

1 ščep zdrobljenega čilija

1 žlica limoninega soka

1 šopek svežega koriandra

sol

Priprava:

Lososov file narežemo na enako velike kockice, posolimo in nabodemo na štiri lesena nabodalca, nato jih pokapljamo z limoninim sokom in pustimo marinirati.

Korenček in zeleno očistimo ter narežemo na kockice. V posodi segrejemo dve žlici olja, dodamo korenček, zeleno in lečo, mešamo in popražimo, nato dodamo paradižnikov koncentrat in lovorova lista, prilijemo juho in kuhamo 25 minut.

Ingver olupimo in naribamo, česen olupimo in sesekljamo, por očistimo, dobro umijemo in narežemo na rezinice. Vse dodamo leči in kuhamo še 10 minut. Ko je juha kuhana, jo s paličnim mešalnikom delno zmiksamo, po okusu dosolimo in začinimo s čilijem.

Nabodalca v ponvi na hitro popečemo. Za omako koriander operemo in osušimo, nekaj listkov prihranimo za okras, nato koriander in pet žlic repičnega olja zmiksamo, dodamo še ščep soli in ponudimo v skledici. Nazadnje lečo razdelimo v skledice in ponudimo z nabodalci in koriandrovo omako.