profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Višnjev sorbet

Zvonka Labernik, Ženska, 20.07.2017 15:00:00

V vročih dneh se najbolj priležejo ledeno hladni posladki.

Delite na:
Višnjev sorbet

Tale sorbet je dokaz, da višnje niso primerne le za peko peciva, kuhanje marmelad in vlaganje, ampak tudi za ledene posladke. Za dodatni aromatični poudarek sorbetu dodamo še šilce višnjevega likerja.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 600 g višenj,
  • 60 g sladkorja,
  • 1 žlica vaniljevega sladkorja,
  • 100 ml vode,
  • 25 ml višnjevega likerja,
  • 2 jajčna beljaka.

Priprava:

  1. Višnjam odstranimo koščice, jih razpolovimo in za 30 minut damo v zamrzovalnik.
  2. V kozico stresemo obe vrsti sladkorja, prilijemo vodo in premešamo. Mešanico zavremo in kuhamo 5 minut, da postane sirupasta. Nato jo odstavimo z ognja in ohladimo.
  3. Na pol zamrznjene višnje zmeljemo v kašo, prilijemo višnjev liker in sladkorni sirup ter temeljito premešamo.
  4. Jajčna beljaka stepemo v čvrst sneg in ju narahlo vmešamo v višnjevo kašo.
  5. Zmes naložimo v okroglo plastično posodo in postavimo v zamrzovalnik.
  6. Ko se zmes začne strjevati, jo še enkrat stepemo in vrnemo v zamrzovalnik. Postopek v polurnih razmikih ponovimo vsaj dvakrat.
  7. Preden sorbet postrežemo, vsaj za 15 minut kozarce, v katerih ga bomo postregli, postavimo v hladilnik. S tem bomo preprečili, da bi se sorbet prehitro utekočinil.