Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Solatni krožnik s koromačem in rukolo

Katja Kmet, Zarja, 19.04.2017 15:00:00

Za barvni poudarek lahko dodamo solati tudi rezine svežih rdečih redkvic.

Delite na:
Solatni krožnik s koromačem in rukolo

Sestavine:

  • sok in lupinica 1 bio limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 koromača
  • 150 g rukole
  • 100 g gorgonzole
  • pest orehovih jedrc
  • sol
  • poper

Priprava:

Limoni ostrgamo lupinico in iztisnemo sok. Koromača očistimo in narežemo na zelo tanke rezinice. Očistimo in operemo rukolo, liste dobro odcedimo in po želji prerežemo. Gorgonzolo nadrobimo ali na drobno narežemo. V skledi stepemo oljčno olje in limonov sok, dodamo sol in poper po okusu. Tik preden postrežemo jed, damo v skledo narezani koromač in rukolo. Rahlo premešamo. Potresemo z gorgonzolo, na grobo sesekljanimi orehi in limonovo lupinico. Solato razdelimo na dva krožnika in ponudimo za prilogo k na žaru pečenemu piščančjemu mesu.