profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Piščančji fileji s slivami in orehi

Maja Poljšak, Maja, 23.07.2017 09:00:00

Pri hrani nas najprej zapeljeta privlačen videz in vonj, zato pri pripravi jedi ne pozabimo na njihov videz.

Delite na:
Piščančji fileji s slivami in orehi

Sestavine za 4 osebe:

  • 8 manjših zrezkov iz piščančjega fileja
  • 4 velike rdeče ali rumene slive
  • sol in poper
  • 4 rezine poltrdega sira
  • 2 jajci
  • 160 g drobtin
  • 50 g fino nasekljanih orehov
  • 2 žlici olivnega olja

Priprava:

  1. Slive umijemo in prepolovimo. Potopimo jih v vrelo vodo, odcedimo, olupimo in narežemo na kockice. Vsak zrezek malo potolčemo, solimo in popramo, na vsakega položimo polovico rezine sira in nekaj kockic sliv in vse zvijemo v ruladico ter jo učvrstimo z zobotrebcem.
  2. V skledici stepemo jajci, na krožniku zmešamo drobtine z orehi. Vsako ruladico pomočimo v stepeno jajce in dobro povaljamo v drobtinah z orehi.
  3. Panirane ruladice zlato popečemo v ponvi na vročem olju, nato jih odcedimo na papirnatih brisačah in takoj še vroče postrežemo s solato.