Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Čebulni sirup

Stane Mažgon, Pomagaj si sam, 01.07.2017 15:00:00

Pogosta uporaba sveže čebule v kuhinji preprečuje nastanek najrazličnejših bolezni.

Delite na:
Čebulni sirup

V vsakem gospodinjstvu je čebula znana kot zelenjava in začimba. Prav pa bi bilo, da bi tudi pri zdravljenju dobila mesto, ki si ga zasluži.

Dve veliki čebuli narežemo na kolobarje, jih posujemo s sladkorjem kandis in pustimo stati čez noč. Širjenje neprijetnega vonja preprečimo tako, da posodo tesno zapremo. Sok, ki se izloči, shranimo v hladilniku. Pri kašlju in hripavosti jemljemo večkrat na dan po jedilno žlico soka, ki nima več močnega okusa po čebuli. Priporočljiv je tudi za otroke, ki imajo vnetje dihal.

Veliko čebulo zmečkamo, prelijemo s 100 ml vode, pustimo, da stoji 2 uri, nato sok odcedimo in prekuhamo s 150 g sladkorja. Uporabimo lahko sladkor kandis.