kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Zmanjšajo oteklost in osvežijo

Mateja Bevk, Maja, 17.09.2017 16:00:00

Včasih so najboljši kozmetični pripomočki tisti, ki jih imate sicer vedno pri roki, vendar se nanje ne spomnite. Eden takšnih je led.

Delite na:
Zmanjšajo oteklost in osvežijo

Zamrznjena voda (z dodatki ali brez njih) je nadvse uporabna za lepotičenje in vas s svojimi učinki prav prijetno preseneti. Poleg tega v vročih dneh poskrbi tudi za prepotrebno osvežitev dehidrirane kože!

Najsi želite povečati sijaj kože, zradirati z brade mozolj ali na hitro posušiti lak na nohtih - z ledenimi kockami lahko dosežete vse to in še več.

Zabuhle oči

Tudi med poletjem nas ni malo, ki po deset in več ur preživimo za računalnikom, in to zanesljivo vpliva na oči in pojav podočnjakov. Eden najhitrejših pripomočkov za zmanjšanje zabuhlih oči je ledena kocka. Nežno jo pritisnite na predel pod očmi ali kar na zaprte veke za približno 10 minut. Zatem kožo nežno osušite z mehko brisačko.

Nasvet: Namesto vode zamrznite v ledene kocke zeleni čaj. Ta vsebuje veliko antioksidantov in dozo kofeina. Oboje zmanjšuje oteklino pod očmi, predvsem kofein, ki deluje odvajalno, spodbuja odvečno tekočino, ujeto v mešičkih pod očmi, da se izloči iz telesa.

Instantni sijaj

Če bi radi dosegli zdrav videz kože z zdravo rdečico na licih, kot jo imate na primer po petkilometrskem teku, si zopet lahko pomagate z ledeno kocko. Po prhanju se z njo podrgnite po obrazu: mraz bo zožil pore ter vam podaril rdečico in sijaj, po katerem hrepenite. Istočasno se bo izboljšala prekrvitev kože, in če boste postopek ponavljali večkrat na teden, boste obvarovali kožo tudi pred prezgodnjim staranjem in gubami.

Puljenje obrvi brez bolečin

Puljenje in oblikovanje obrvi je lahko prav boleče. Preden se lotite tega početja, ta predel ohladite z ledeno kocko. Tako boste omrtvičili živčne končiče pod kožo in puljenje bo potekalo povsem brez bolečin.

Led kot podlaga pred ličenjem

Pozabite na drage podlage, ki utrjujejo ličila in preprečujejo, da bi se razmazala. Led deluje povsem enako. Pred nanosom pudra in ličil se po obrazu podrgnite z ledeno kocko. Tako boste kožo osvežili, zaprli pore in jo pripravili na ličenje.

Hitro sušenje laka

Pihanje v prste in mahanje z rokami, da bi se lak čim prej posušil, je preteklost. Dovolj je posoda z ledeno mrzlo vodo in ledenimi kockami, da bo lak hitreje suh. Sveže nalakirane nohte potopite v ledeno vodo za minuto ali dve, nato počakajte, da se roke posušijo na zraku.

Čistilne kocke

Ledene kocke lahko še izboljšate z dodatki vodi in jih uporabite za čiščenje kože. Zmiksajte eno kumaro, limonin sok in žlico medu. Zamrznite v kocke. Ko potrebujete čiščenje, vzemite eno kocko, počakajte 30 sekund, da se začne malce topiti, in se z njo toliko časa drgnite po obrazu in vratu, da se povsem stopi. Preden sperete, lahko pustite čistilni sok na obrazu še 5 do 10 minut.

Osvežilna masaža

Po napornem dnevu si privoščite ledeno masažo. Prosite partnerja, da vas z ledeno kocko zdrgne po hrbtu v krožnih gibih. To pomaga napetim mišicam, da se sprostijo, in odganja bolečine.

Ali pa si naredite sprostilno masažo obraza. V krpico zavijte ledeno kocko, na katero ste kanili kapljico ali dve eteričnega olja sivke. Zmasirajte si obraz in vrat, najbolje tik pred spanjem.

Proti poram in mozoljem

Z ledenimi kockami lahko preprečite nastanek širokih por. Poleg tega led ustavi čezmerno izločanje sebuma, količina maščobe na obrazu se zmanjša in koža postane bolj čista. Kadar se na njej pojavi mozolj, pa ob njega samo pritisnite ledeno kocko in že se bo zmanjšal, rdečina in oteklina okoli njega pa bosta izginili.

Nasvet: Hladilni učinek ledene kocke pomaga tudi pri vročinskem izpuščaju. Pritisnite kocko na prizadeto mesto in začutili boste olajšanje.