kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Soba pod sončnim nebom

Barbara Sršen, Maja, 19.07.2017 16:06:45

Če živite v mestu, v bloku ali stolpnici, to še ne pomeni, da ne morete uživati v zelenju, svojem koščku vrta, ki si ga uredite kar na domačem balkonu.

Delite na:
Soba pod sončnim nebom

Najpomembnejša je domišljija, ki vam pričara lepo urejen balkon, odet v zelenje, s sedežno garnituro, kjer lahko posedate, berete knjigo na svežem zraku ali si privoščite zajtrk in kar najbolj uživate v poletnih dneh. V trgovskih centrih ali na spletu si lahko izberete najrazličnejše mizice, stole, sedežne garniture, senčnike, ki so zasnovani tako, da kar najbolje izkoristite prostor na balkonu.

Majhen, lepo urejen balkon postane intimen kotiček za prijetno preživljanje prostega časa na svežem zraku. Površina je dobro izkoriščena z kvadratno mizico, zložljivimi stoli in počivalnikom. Rastline pritrjene na ograjo in na tleh poskrbijo za svežino, preproga na tleh pa doda domačnost.

balkon2.jpg

Če ima vaše stanovanje teraso, si lahko na njej uredite pravo počitniško rezidenco. Ob steno postavite zunanjo kuhinjo, da boste lahko kosilo ali večerjo pripravili kar na prostem. Izberite opremo v modri barvi, ki spominja na morje. Na sosednjo steno pritrdite solarno prho, v bližino pa postavite sedežno garnituro in mizo s stoli. Pa imate počitnice doma!

balkon3.jpg

Tudi majhen balkon lahko spremenite v prisrčen prostor na svežem zraku, kjer boste z užitkom sedli k zajtrku ali večerji

balkon4.jpg

Na tla balkona položimo nogam prijazno sestavljivo leseno talno oblogo, nanjo postavimo mizico, zofo in stole ter prostor okrasimo z zelenjem.

balkon5.jpg

Počivalnik z senčno streho bo poskrbel za prijeten oddih po napornem delovniku.

Umetna trava na domačem balkonu

Manjši ali večji balkon lahko spremenite v vrt tako, da položite na tla umetno travo. Na spletu boste našli veliko ponudnikov umetne trave, ki je videti povsem naravno. Polaganje je enostavno - z malce »tehnične žilice« jo lahko položite sami.