Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

S pametnim telefonom do vitke postave

Mateja Bevk, Maja, 17.07.2017 16:00:00

Aplikacije, ki vam bodo pomagale (p)ostati fit!

Delite na:
S pametnim telefonom do vitke postave

Nič boljšega ne morete storiti zase kot spraviti telo v kondicijo in jo ohranjati z redno telovadbo. Dobra forma zmanjša tveganje za vse sodobne bolezni (povišan holesterol, krvni tlak, diabetes) in izboljša kakovost življenja (čvrste mišice, lepa drža, zdravje). Če imate v žepu pametni telefon, je pot do uspeha povsem preprosta. S spleta nanj naložite katero od aplikacij, ki vam bodo pomagale do cilja. Predstavljamo vam trenutno najboljše.

Calorie Counter

Telovadba je izjemno pomembna, vendar brez pazljivega prehranjevanja ne boste prišli daleč. Calorie Counter vam pri tem pomaga: šteje zaužite kalorije in ima bazo več kot milijon različnih jedi - med njimi poiščete, kaj ste jedli, in program vam izračuna kalorični vnos. Osnovna aplikacija je brezplačna, napredna verzija pa stane 0,99 dolarja.

Google Fit

Brezplačna aplikacija je na voljo že nekaj časa in je bila že večkrat izboljšana. Odlična je za spremljanje vaših dnevnih telovadnih aktivnosti in za izboljšanje kondicije. Vanjo na primer vnesete vsakodnevne cilje, ki jih potem s pomočjo aplikacije skušate doseči, na primer: število korakov (koliko jih želite narediti), čas aktivnosti (koliko časa želite telovaditi), razdalja, ki jo želite premagati s tekom, hojo, kolesarjenjem, število kalorij, ki jih želite porabiti. Aplikacija vas bo sproti obveščala o napredku in vam dajala priporočila, da boste še uspešnejši.

C25K Couch to 5K

C25K Couch to 5K je aplikacija, ki vašo postavo, navajeno samo na leženje na kavču, spremeni v telo, sposobno preteči 5 kilometrov in več. Znotraj aplikacije lahko ustvarite tudi svojo glasbeno knjižnico, vključuje pa treninge, ki vas od ničelne kondicije dvignejo vse do ravni tekača polmaratona. Poskusna različica aplikacije je brezplačna, poln program pa stane 1,60 dolarja.

Endomondo

Endomondo je ena najbolje ocenjenih aplikacij za fitnes. Z njo lahko ustvarite personaliziran načrt treninga, analizirate srčni utrip med vadbo in vse podatke prenašate tudi na spletno stran endomodo.com (kjer si najprej ustvarite svoj račun). Izbirate lahko med različnimi režimi vadb, kot so običajna vadba ali vadba, v kateri si zastavite cilj, kot sta določen čas vadbe ali določena razdalja. Lahko izzovete svojega prijatelja, ki prav tako uporablja Endemondo … Lahko se odločite še za zvočno obveščanje o napredku med vadbo. Vsekakor aplikacija, ki jo je vredno preizkusiti.

Ingress

Najtežji del vadbe je običajno iti iz hiše in se motivirati za sprehod, tek ali kakšno drugo aktivnost. Ingress ta problem reši tako, da sprehod spremeni v zabavno nalogo oziroma videoigro, ki je neposredno povezana s telesno dejavnostjo. Ta aplikacija je zato kot naročena za tiste, ki večino časa preživite doma bodisi pred televizijskim sprejemnikom bodisi pred računalnikom.

RunKeeper

Kljub tekaškemu imenu je aplikacija RunKeeper primerna tudi za druge aktivnosti, kot so kolesarjenje, hoja, planinarjenje, smučanje ... Aktivnost izberemo v osnovnem meniju, kamor vnesemo tudi podatke o svojem spolu, starosti in teži. Preden začnemo vadbo, potrebujemo le še povezavo z GPS-signalom in potem med aktivnostjo na ekranu spremljamo čas vadbe, kilometre, ki smo jih že pustili za seboj, povprečno hitrost in porabljene kalorije. Sproti se nam izrisuje tudi graf tempa. Na strani Runkeeper.com lahko spremljamo tudi aktivnosti drugih, ki uporabljajo to aplikacijo, ustvarimo ekipo za trening, si ogledujemo trase drugih ali ustvarimo svojo. Pa še to: ob koncu treninga dobimo prek Google Maps natančen prikaz, kje vse smo se gibali in koliko smo se pri tem vzpenjali ali spuščali po terenu.

JEFIT Workout Exercise Trainer

JEFIT je vaš osebni trener. Vsebuje bazo več kot 1300 vaj, katerih potek je podrobno prikazan, prav tako lahko izbirate med že pripravljenimi načrti vadb. Aplikacija je namenjena tudi spremljanju napredka pri oblikovanju telesa, omogoča vnos vaših telesnih mer, tudi širine ramen, obsega bicepsov, obsega pasu, izmeri pa tudi delež telesne maščobe ter posledično omogoča nadzor nad hujšanjem. Shranjuje vaše najboljše dosežene rezultate in omogoča, da si sami sestavite najboljši vadbeni program.

Pocket Yoga

Ste bolj kot teku, kolesarjenju in dvigovanju uteži naklonjeni jogi? Številne aplikacije za jogijski življenjski slog vam lahko pri tem pomagajo: ponudijo najboljši način za porabo energije, razložijo jogijske položaje in pokažejo ključ do harmonije telesa in duha. Ena izmed njih je Pocket Yoga. Ta virtualni inštruktor vam bo s pomočjo zvoka in slike svetoval, kako se izvaja več kot 200 različnih asan in z njimi usklajeno dihanje. Cena aplikacije: 2,99 dolarja.