mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Prava prva dama

Tina Guček, Avenija, 29.03.2017 11:00:00

Ivanka in Jared veljata za enega najvplivnejših mladih parov Amerike.

Delite na:
Prava prva dama

Hči novoizvoljenega predsednika, nekdanja manekenka, zdaj uspešna ženska, in njen mož, bogati newyorški poslovnež, veljata za najvplivnejši par v Beli hiši. O tem priča tudi dejstvo, da sta se po izvolitvi z otroki nemudoma preselila v politični Washington. Ivanka bo pomagala očetu, tako kot mu je že med kampanjo, in špekulira se, da bo nekakšna prva dama v senci (medtem ko Melania za zdaj s sinom Barronom ostaja v New Yorku), njen mož, ki Donaldu piše tudi govore, pa je postal njegov svetovalec. Seveda sta si v središču moči omislila tudi veličastno novo domovanje, ki ga je Ivanka že uredila po svojem okusu.

Ivanka od nekdaj velja za sila sposobno in odprto žensko, bleščeči žarometi so vanjo uprti vse od njenega rojstva, tudi njen odnos do medijev je več kot sproščen. Pravzaprav skorajda ni teme, o kateri ne želi govoriti, s ponosom pa je že doslej pokazala vsa svoja domovanja, saj je zelo ponosna na svojo družino, poleg kariere pa se neutrudno razdaja tudi v vlogi mame.

Predsednikova ljubljenka

Nobena skrivnost ni, da je 35-letna Ivanka od nekdaj ljubljenka svojega očeta, ki ima poleg nje še štiri otroke. A prav na Ivanko je najbolj navezan in tudi ponosen, zato ne preseneča, da jo je zdaj vzel s sabo tudi v Washington. Postavna svetlolaska je prava lepotica, in čeprav je svoj prvi denar služila kot manekenka (med drugim je nastopala na modnih revijah Versaceja, posnela kampanje za Tommyja Hilfigerja in krasila številne naslovnice), je od nekdaj poudarjala, da si želi po očetovih stopinjah in postati uspešna poslovna ženska. To ji je tudi uspelo, pri tem pa je treba poudariti, da ne zgolj po zaslugi slavnega priimka, ampak svoje izjemne delovne vneme. Ob delu v očetovem podjetju je namreč ustvarila kar dve lastni cvetoči modni blagovni znamki Ivanka Trump Collection in Ivanka Trump Fine Jewelry.

Ivanka tako kot oče Donald velja za deloholičarko, in preden si je ustvarila družino, je bil njen delovni dan približno takšen: ob pol šestih zjutraj je vstala in si privoščila uro zase, med pol sedmo in sedmo je v svoji pisarni že odgovarjala na poslovno pošto, nato je bila do osemnajste ure na raznih sestankih, ko so se ti končali, pa je do devetih zvečer urejala še preostale službene zadeve.

Skupaj sta sanjsko moštvo

Odkar je postala mama, se je vendarle vsaj malo umirila, čeprav rada poudari, da je bila vsakič že nekaj dni po porodu spet na nogah in opravljala oglede gradbišč. Od leta 2009 je poročena z Jaredom Kushnerjem (zaradi njega je celo prestopila v judovsko vero), ki prav tako kot ona prihaja iz pomembne in bogate družine: velja za gradbenega mogotca, obenem pa izdaja ugledno revijo New York Observer. Ivanka je razkrila, da je bodočega moža spoznala na nekem poslovnem kosilu, zdaj pa pravi, da je bil to najboljši posel, kar jih je kdaj sklenila. Tudi Jared je tako kot njegova žena ambiciozen in izjemno delaven, in prav to je njuna skupna točka.

Vrhunski okus in debela denarnica

Ivanka, ki se je Donaldu rodila v prvem zakonu s češko smučarko Ivano Zelničkovo, je večino otroštva živela v velikanskem apartmaju v Trumpovi stolpnici. Po poroki sta si z Jaredom ustvarila skupen dom na Upper East Sidu, v dvonadstropnem stanovanju v stavbi Trump Park Avenue. Njuna notranja oblikovalka je bila Kelly Behun, ki je stanovanje na pono snih 400 kvadratnih metrih opremila v mladostnem modernem slogu, v toplih in svetlih barvah z nekaj barvnimi poudarki. Piko na i prefinjenemu interjerju pa dajejo prestižni in seveda dragoceni dizajnerski kosi – na primer stoli Miesa van der Roheja, preproge Hansa Boujarana ali luči Lindsey Adelman.

Čeprav Ivanka menda ob poroki ni znala speči niti jajca, se je (perfekcionistka, kakršna je) naučila odlično kuhati. Zatrjuje, da ni bolj ženstvenega občutka, kot je ta, da žena z domačo večerjo pričaka svojega moža, ko se ta po napornem dnevu vrne iz službe. Menda mu zna odlično pripraviti tudi številne judovske specialitete, nad katerimi je Jared še posebno navdušen. V njeni kuhi pa nedvomno uživajo tudi njuni trije otroci, petletna Arabella Rose, triletni Joseph in mali Theodore, ki bo konec marca na rojstnodnevni torti upihnil prvo svečko.

Selitev v središče moči

Mlada družina pa je po predsedniški zmagi Donalda Trumpa svoje prestižno stanovanje v New Yorku zamenjala za hišo v Washingtonu. Svoj dom so si uredili v četrti Kalorama; kot zanimivost naj povemo, da bosta v neposredni bližini živela tudi zakonca Obama. Izvedeli smo, da je bila veličastna hiša, zgrajena v kolonialnem slogu, ob koncu leta prodana za pet milijonov dolarjev in pol (ne ve pa se, ali sta jo kupila Ivanka in Jared ali jo je kupil kdo drug, onadva pa sta jo nato vzela v najem).

Ivankin cilj je, da njihov novi dom vsaj po opremi ne bi bil preveč drugačen od prejšnjega, tudi zato, da bi se otroci čim lažje in čim hitreje privadili nanj. A ob pogledu skozi okno zakonca vendarle ne bosta več občudovala Centralnega parka in newyorških nebotičnikov, temveč čudovito zelenje, ki razkošno vilo obdaja z vseh strani. V notranjosti pa se skriva prav vse udobje, ki si ga človek lahko zaželi – med drugim kar pet kaminov, dve ogromni garderobni sobi, odlično opremljena kuhinja, v kateri ne manjka vrhunskih gospodinjskih aparatov, luksuzna kopalnica z masažno kadjo ... Skratka, na skoraj 640 kvadratnih metrih se razprostira šest soban in sedem kopalnic, tako da bo dovolj prostora tako za družino kot tudi za morebitne goste. Kdo ve – morda pa bo pri njih kdaj prespal tudi Barron, ki je zelo navdušen zlasti nad najmlajšim Theodorjem.