Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Pariško stanovanje Hilary Swank

Mateja Bevk, Dom2, 24.07.2017 16:00:00

Ko je Hilary Swank, ameriška igralka in dobitnica oskarja, prvič prišla v Pariz, se ji je zgodilo to, kar se mnogim: na prvi pogled se je zaljubila v mesto.

Delite na:
Pariško stanovanje Hilary Swank

Od takrat ga opisuje, kot bi bil njen ljubimec: »Lepše je, kot sem si sploh lahko predstavljala, kamorkoli pogledaš, te prevzame.« Zato se je odločila, da del korenin požene tudi v francoski prestolnici. Na južnem bregu Sene je kupila stanovanje ter najela 150 let staro francosko pohištveno podjetje Henryot & Cie, da ga opremijo zanjo. Rezultat je popolno prepletanje tradicionalnega šarma in modernega dizajna.

Hilary Swank ima dom tudi v Los Angelesu in New Yorku, a vse več časa dejansko preživi v Evropi. Vrata v svoje pariško stanovanje je odprla reviji Arhitectural Digest, a so slike zaradi dovršenega stila zaokrožile že po vsem svetu. Stanovanje je tipično meščansko, z visokimi stropi, polakiranim parketom v vzorcu ribje kosti, marmornim kaminom in velikimi okni. Ker ima rada vse, kar je povezano z morjem, je v stanovanju veliko modrine (v odtenkih turkiza, akvamarina in kobalta), tako je v tej barvi izbrala zavese, oblazinjene dnevne postelje (nadomeščajo tipično sedežno garnituro) in celo stena v jedilnici je intenzivno turkizna. K temu kombinira tudi luči, ki spominjajo na ostrige.

Predvsem pa je stanovanje zelo udobno, domače, živahno, da se v njem ni težko počutiti doma. Hilary pravi, da najraje uživa v družbi svojih psov in ob prižganem kaminu.

Kako ustvariti podoben ambient pri vas doma?

Vam je podoba glamuroznega bivališča Hilary Swank prebudila skomine? Pohištvo v njenem stanovanju je večinoma unikatno, zato boste enake kose težko našli v običajnih pohištvenih trgovinah. Lahko pa poiščete kaj podobnega in cenovno ugodnega ter in si začinite svoj dom po njenem okusu. Priporočamo:

  • Po črno-bele okrasne blazine se lahko odpravite v Ikeo. Na voljo so vam že od 9,99 EUR dalje.
  • Črno vazo za rože lahko naročite v avstrijski spletni trgovini za dom beliani.at. Cena: 129,00 EUR.
  • Zavese skoraj identične barve, kot visijo v stanovanju Hilary Swank, pa dobite v nemški spletni trgovini www.vossberg.de. Za 29,00 EUR na kos.