Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

NUJNI MODNI KOSI s slovenskim podpisom

Tjaša Kokalj Jerala, Avenija, 03.07.2017 11:00:00

Preverite, kateri so najsijajnejši pomladno-poletni kosi, s katerimi boste dali piko na i prav vsaki stilski podobi.

Delite na:
NUJNI MODNI KOSI s slovenskim podpisom

Znamka TACKEC BOUTIQUE – oblikovalka Kaja Vidmar

Kdo stoji za njo? Mlada znamka, ustvarjena lani, izhaja iz stila in pogleda na modo ter stil njene oblikovalke in lastnice, 21-letne Kaje Vidmar, ki stavi na elegantne in preproste stvaritve: »Na zamisel ustvarjanja lastne linije nakita sem prišla, ko sem ugotovila, kako priljubljene so t. i. chokerji (ogrlice, ki se prilegajo vratu), sama pa jih preprosto obožujem.«

Značilnosti: Vsi izdelki Tackec so izdelani ročno, večino ogrlic pa sestavljajo diamantni kamenčki, ki v zlato-kristalni kombinaciji poudarijo lepoto ženskega vratu.

Top kos pomladno-poletne kolekcije: Tako je najbolj priljubljen in najbolje prodajan diamond choker. Tackec chokerji so oblikovani za različne priložnosti in vse generacije dam, po pregovoru za modo »manj je več«.

Znamka PATRICIA PIE – oblikovalki Karmen Sanda in Barbara Franjić

Kdo stoji za njo? Poti Karmen in Barbare so se srečale med študijem na mariborski tekstilni fakulteti in vse od takrat sta nerazdružljivi. Po nekaj letih službe sta ugotovili, da njuna kreativnost trpi, in tako sta pred tremi leti združili moči ter ustanovili znamko Patricia Pie.

Značilnosti: Večinoma oblikujeta žensko konfekcijo, občasno se lotevava tudi moške in otroške mode. Velik poudarek je na potiskih, ki so zmeraj romantični, zanje pa s pomočjo ilustracije in digitalne fotografije poskrbita sami. Karmen oblikuje dizajn, Barbara pa poskrbi za nosljive kroje in kakovosten izbor materialov.

Top kos pomladno-poletne kolekcije: damsko krilo linije A z romantičnim pridihom. Gubanje in zanimiv geometričen dizanj ter preplet treh sladolednih barv ga naredijo za nepogrešljivi poletni kos.

Znamka VIVA 'S PROJECT –oblikovalka Živa Javeršek in partnerica Iris Jeraj Peterca

Kdo stoji za njo? Ženski duet, poln kreativne energije, ki preseneča tudi s sodelovanji z drugimi oblikovalci, kot so Peter Movrin, Meta Wraber, Hana Karim, Vida Igličar ...

Značilnosti: Viva’s je znamka, poznana po kakovostnih usnjenih torbah, narejenih v Sloveniji. Večina torb je narejenih iz vegetabilno strojenega usnja, kar pomeni, da pri obdelavi niso uporabljene škodljive kemikalije, kot je krom. Poleg torb ponujajo tudi kakovostne majice iz organskega bombaža z grafikami slovenskih oblikovalcev.

Top kos pomladno-poletne kolekcije: Cognac Tote Bag, je klasična torba tote, narejena iz rastlinsko strojenega usnja, vsestranski, praktični kos, ki ujame poglede.

Znamka SUÌ FINE GEOMETRY – oblikovalca Simona Korošec in Jakob Rožnik

Kdo stoji za njo? SUÌ sta junija 2015 ustanovila oblikovalca Simona Korošec in Jakob Rožnik. Njuna vizija je bila ustvarjati izviren, sodoben in lahkoten ročno izdelan nakit za premišljeno dopolnitev pretežno črnih oblačil.

Značilnosti: Njun pogled na svet se izraža v geometrijskih oblikah in dihotomiji med naravnim in umetnim. Kose nakita združujeta dva na videz nezdružljiva materiala – izbran les in akrilno steklo. Tako pišeta zgodbo geometričnih oblik in posebnih vrst lesa (afriški, azijski, slovenski), ki jih uravnotežajo barve akrilnega stekla. Ročno izdelane kolekcije so navdihnile narava, arhitekturne oblike, sodobna umetnost in glasba.

Top kos pomladno-poletne kolekcije: unikatna lesena ogrlica z urbanim pridihom za žensko, ki vidi lepoto v minimalizmu in si želi biti opažena, saj geometrijsko sestavljeni liki s svojo barvitostjo hitro vzbudijo pozornost.