stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Nakit kot igračka, ki dviguje samozavest

Petra Kancler, Avenija, 01.07.2017 11:00:00

Olivia Palermo ima vse, o čemer sanja prenekatera ženska.

Delite na:
Nakit kot igračka, ki dviguje samozavest

Med drugim najbolj zavidanja vredno garderobo in moža, ki ni le noro postaven, temveč svojo drago obožuje in kuje v nebesa. Njen vpliv je tako velik, da kroji svetovne modne smernice, je prijateljica največjih modnih oblikovalcev, vzornica številnim modnim navdušenkam po vsem svetu in ni zabave, na katero ne bi bila povabljena.

Dvaintridesetletna Olivia Palermo se je rodila v bogatem ameriškem Connecticutu in odraščala v izobilju; oče, po rodu Italijan, je bil trgovec z elitnimi nepremičninami, mama oblikovalka notranje opreme. Olivii so lahko privoščili najboljšo izobrazbo, šolali so jo v New Yorku in Parizu. A ko je oče pred desetimi leti bankrotiral, je bilo konec brezbrižnosti. Pa se je Olivia hitro znašla. Odlično je izkoristila znanje, ki ga je pridobila med študijem medijev, se na kratko zaposlila na oddelku za odnose z javnostmi pri modni oblikovalki Diane von Furstenberg, vmes delala kot manekenka, dokler ni z neverjetnimi 4,7 milijona sledilcev kot kraljica ulične mode zavladala Instagramu.

A kot otrok, pravi, je bila bolj fantovska. Kar preseneča, saj je danes tesna povezana s svetom mode, njeno navdušenje in ljubezen do kreiranja ter lepih oblačil pa sta jo popeljala do prestola, ki ji ga številni zavidajo: je nesporna ikona stila, katere modni slog občudujejo in kopirajo po vsem svetu. In ker dekle ni le lepo, ampak tudi pametno, je iz tega naredila tudi sila dobičkonosen posel.

Večna klasika – a na sodoben način

Vse se je pravzaprav začelo tako, da je leta 2008 v MTV-jevi seriji The Hills pritegnila pozornost s svojim izstopajočim videzom, postala »tisto« dekle trenutka, posledično krasila številne naslovnice najpomembnejših revij, bila vabljena v prvo vrsto najuglednejših svetovnih revij na tednih mode. Njena prepoznavnost je naraščala in kmalu je dosegla svetovne razsežnosti. Simpatično, zgovorno in nič kaj naduto rjavolasko radi primerjajo celo z Audrey Hepburn, saj pooseblja tisto posebno brezčasnost, večno klasiko – a na sodoben način.

Toda Olivia ni le eno tistih deklet, ki so popolne na rdeči preprogi, vedno je urejena tudi v domačem Brooklynu, pa naj gre na sobotno kavo z možem ali na nedeljski sprehod s psom. Pravi, da najraje kombinira visoko modo s cenovno dostopnejšimi oblačili. Ni ji všeč, če je ženska od glave do pet oblečena v kose enega oblikovalca, temveč je prepričana, da si mora vsaka ženska ustvariti svojo stilsko podobo. Zanjo ni pomembno, koliko nekaj stane, ampak kakšno je videti. Zato pri svojem modnem slogu posamezne »hude« kose rada kombinira z ulično modo. Za eno največjih modnih napak, ki jih opazi, kadar se sprehaja po mestu, pa šteje to, da ženske nosijo oblačila, ki ne pristajajo njihovi postavi ali tipu. Pomembno je namreč poznati razmerja svojega telesa – kajti malo oženja na nekaterih mestih lahko poskrbi za zelo veliko razliko.

Zaljubljena v nakit

»Nekateri ljudje so minimalisti, jaz pa sem velika oboževalka modnih dodatkov. Ne glede na to, za kaj gre, želim, da privablja poglede. Vedno nosim prstan, uro in zapestnico na roki in se rada igram z njimi. Pogosto kombiniram barve, materiale. Ne držim se strogo pravila, da se ne nosi skupaj belega in rožnatega zlata. Po mojem se vse lahko kombinira, kar poskrbi za zanimivo napetost. Trenutno so moj najljubši kos zapestnice, posebej draga mi je zlata, ki mi jo je poklonila mama in jo nosim vsak dan. A to še ne pomeni, da je ne kombiniram z drugimi. Obožujem tudi velike opazne prstane in dolge ogrlice, ki jih nosim ne glede na čas v letu in priložnost. Zakaj bi drag nakit sameval v predalu, imam ga vendar zato, da uživam v njem!« svetuje Olivia in dodaja, da je najpomembnejše z modo imeti veselje.

Ima sanjskega moškega

Po nekaj letih zveze se je poročila z nemškim manekenom Johannesom Hueblom, ki ga kličejo tudi Joe Hotness (težko je namreč prezreti dejstvo, da je res seksi tip!). Med svoje najljubše konjičke šteje potovanja, vse, kar se ji v življenju dogaja, pa objavlja na svoji spletni strani oliviapalermo.com. Mladim dekletom, ki se pri svojem videzu počutijo negotova, sporoča, da je najpomembnejše, da se počutiš sproščeno v svoji koži, saj trendi pridejo in gredo, tvoj pa je tisti, ki ostaja, in zato največ šteje.

Sama vedno zaupa vase, zato tudi nima dvomov in trenutkov šibkosti. Nasploh meni, da stvari v življenju ne smeš jemati preresno, sploh pa ne dopustiti, da te preveč vržejo iz tira. Raje se sprosti in uživaj v življenju!

Kaj vas pri nakitu najbolj navdušuje?

Nakit me stilsko opredeljuje, vliva mi samozavest, hkrati pa me ne sme omejevati in obremenjevati. Pa dolgočasen ne sme biti! Všeč mi je, če ima kak zanimiv detajl, ki ga razlikuje od drugih, kot je na primer obesek ali prstan possession, katerega del je premičen. Z njim se lahko neopazno igram, kjer koli sem, kar me sprošča in navdihuje.

Kakšen pa mora biti aktualen nakit?

Čeprav pri oblekah obožujem črno, je pri nakitu, predvsem poleti, zaželena barvitost, ki v hipu poskrbi za pozitivno energijo in dobro voljo.

Katera pa je vaša najljubša barva, na katero stavite pri nakitu?

Turkizna! To je barva, ki me navdihuje že vse od otroštva. Spominja me na plaže Santa Feja in me zapelje k sanjarjenju.

Veljate za eno najvplivnejših oseb v modnem svetu. Kako danes vidite ženske?

Danes bi si ženske bolj kot kadar koli morale biti v oporo, druga drugi dajati trdnost in deliti mrežo, platformo, na kateri delujejo.