Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Na potepu

Tina Guček, Dom2, 19.04.2017 11:02:10

Tropski raj

Delite na:
Na potepu

Vabimo vas na toplo – na čudoviti indonezijski otok Flores, kjer si je svoj drugi dom ustvaril Slovenec Andrej Zorko, ki sicer živi na Baliju, a očaral ga je tudi Flores.

Poleg vile na Baliju ste si svoj drugi dom (ki ga delite tudi s svojimi gosti) ustvarili še na Floresu. Kako to?

Zala Villo na Baliju sem odprl pred desetimi leti in nekako je prišel čas, da ponovno nekaj naredim za svojo dušo, pa tudi za svoja otroka in za njuno prihodnost. Ker z ženo Ido zelo rada potujeva po Indoneziji, sva se zaljubila v ta neokrnjeni tropski otok in odločitev je padla.

Nam lahko malo opišete, kako je videti vaš resort?

Resort ima osem bambusovih bungalovov na peščeni plaži pod kokosovimi drevesi. Imamo še skupno restavracijo z barom, prostor za sončenje na plaži in dva baldahinčka za romantične večerje. Gostom ponujamo tudi fitnes na plaži in dodatne aktivnosti, kot so vožnja s kajaki ali supi, potapljanje na dah (snorkling), ribolov z domačini, izleti z leseno barko na druge tropske otoke, kjer jim pripravimo morsko hrano na plaži, ogled znanega delujočega vulkana Kelimutu, ogled ribiške vasi na kolih na morju ... Ljudem pri nas zagotovo ni dolgčas.

Kako ste se odločali glede materialov, dizajna, opreme?

Poskušal sem narediti bungalove, ki se bodo ujemali z naravo, tako da sem izbral materiale, ki jih uporabljajo domačini. Poigrali smo se z bambusom, ki ni les, ampak tropska trava, je zelo močan in elastičen in s pravilno zaščito tudi zelo trajen.

Opišite, prosim, malo prostore – so odprti, zaprti? Kakšno udobje ponujate?

Bambusovi bungalovi so narejeni v obliki morske želve. Na terasi se lahko gostje spočijejo na visečih mrežah. Sobe bungalova so zaprte s steklom in klimatizirane, tropske odprte kopalnice pa ograjene z bambusovo ograjo ter obdane z orhidejami.

Se gostom zdi bolj pomembno všečno okolje – sobe, ki so nekaj posebnega, udobno bivanje ... ali morda bolj druge stvari (dobra hrana, dodatna ponudba)?

Mislim, da gre za kombinacijo vsega, pa tudi izleti v okolico so privlačni, saj je Flores še zelo neraziskan in tja zaide precej malo turistov.

Kaj pa je gostom najbolj všeč, kaj jih najbolj pritegne?

Zagotovo peščena plaža, viseče mreže pod kokosovimi palmami, mirno morje, potapljanje med pisanimi tropskimi ribicami in koralami, srkanje kokosovih koktajlov, odlična morska hrana ...

Kakšne so prednosti življenja na plaži? Kako to doživljata na primer vaša otroka?

Prednosti so zagotovo uživanje na zasebni plaži z belo mivko, 150 kokosovih dreves, mirno morje, ki je idealno za morske aktivnosti in potapljanje ob koralnem grebenu, pa čudoviti sončni zahodi, nikjer nobenega soseda ... Mislim, da bi nekaj takega vsakemu prijalo za nekaj dni, najina otroka pa seveda tudi neizmerno uživata. Mislim, da je kombinacija Balija in Floresa odlična za našo družino, vidim pa, da prija tudi našim gostom, saj se radi odločajo za kombinacijo obojega – recimo en teden počitnic na Floresu in en teden počitnic na Baliju.