Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Lepotica za mešalno mizo

Teja Pelko, Avenija, 08.06.2017 11:00:00

Brina Knauss se lahko pohvali z zavidanja vredno mednarodno kariero, a kljub temu z obema nogama ostaja trdno na tleh.

Delite na:
Lepotica za mešalno mizo

Čeprav si je najslavnejša slovenska didžejka in manekenka, ki smo jo nekoč občudovali v dekliški skupini B. B. T., za drugi dom pred sedmimi leti izbrala Milano, priznava, da je večino leta na poti, zvezdniško življenje in znane obraze, ki jih srečuje, pa jemlje kot del svojega poklica.

Srečali sva se v njenem rojstnem kraju, Trbovljah, kamor je iz Milana za nekaj dni pripotovala na obisk k svojim domačim. Kar takoj odkrito prizna, da se domov zelo rada vrača, da zadiha, in pride, kadar le najde kakšno luknjo v svojem sicer precej natrpanem urniku. Seveda ne preseneča, da tudi oblečena v zdelane dizajnerske kavbojke, trendovsko strgano majico, usnjeno črno jakno z neti in obuta v superge na vsakem koraku privlači poglede. »Všeč mi je, ker se tu lahko odklopim, se umirim. Posvetim se sebi in družini. Privoščim si dolge sprehode v naravo, vsak dan po uro in pol hodim v hribe,« svoje prostočasne dejavnosti, ki ji jih drugod zaradi poslovnih obveznosti zelo primanjkuje, našteva Brina. Pri sprehodih ji družbo dela črna kokeršpanjelka Mela, ki jo je iz Milana pripeljala v Trbovlje, potem ko jim je umrla prejšnja kužka. Seveda pa Meli ob prihodu domov vedno prinese kakšen priboljšek in jo tudi sicer ves čas crklja, nam je v trboveljskem narečju z italijansko melodiko razkrila simpatična Brina ob srkanju espressa.

HOTELA JE VEČ

Njen oče, učitelj športne vzgoje in trener košarke, ter mama, nekoč učiteljica športne vzgoje, ki zaradi poškodb zdaj za otroke skrbi v popoldanskem bivanju, ukvarja pa se tudi z gledališčem, sta njeno odločitev za kariero v tujini in selitev v italijansko prestolnico mode takoj podprla. »Že od malega sem bila veliko zdoma. Profesionalno sem igrala košarko, bila sem tudi v slovenski reprezentanci in kar dosti potovala, tako pa je bilo tudi, ko sem pela v B. B. T.« Njeni starši so bili tudi sicer zelo razumevajoči in odprti. Nikoli je nista silila niti, da diplomira. »Preden sem se podala v Milano, sem končala srednjo kozmetično šolo v Ljubljani, potem pa ugotovila, da si želim v življenju nekaj drugega, predvsem pa različnosti. Najprej sem bila v Milanu skupaj po mesec dni, a sem kmalu uvidela, da je za uspeh bolje, da ostanem tam, kot da se ves čas vozim sem in tja,« je odkrita Brina, ki ima v Trbovljah poleg staršev še starejšega brata in dva nečaka, s katerima se zelo rada druži.

Pred selitvijo v italijansko modno prestolnico je Brina sicer znala nekaj osnovnih italijanskih besed, ker so na dopust vrsto let hodili v Riccione, to pa je potem izpopolnila s prakso. »Kupila sem si sicer neke knjige in brala, ampak največ se naučiš s pogovori in gledanjem filmov, pisati pa v klepetalnikih,« v smehu razloži.

LJUBEZEN NA DRUGI POGLED

V Milanu Brina živi pri svojem fantu Gianlucu v najetem stanovanju. To je bilo sploh ključno, da sta se spoznala, vendar to ni bila ljubezen na prvi pogled. Iskrica je preskočila šele čez dve leti. »Spoznala sva se kot cimra v Milanu. On je imel takrat resno dekle. Stanovala sva v isti sobi, ločena sva bila samo z omaro. Na začetku mi sploh ni bil všeč. Sicer se mi je zdel simpatičen in zelo za šalo, ni pa bilo tiste napetosti. Sčasoma sva skupaj počela veliko stvari in nekoč, ko sem prišla domov, sem ugotovila, da ga pogrešam – in takrat mi je kapnilo.« Recept za uspešno zvezo pripisuje zaupanju in iskrenosti. Gianluca je danes tudi njen menedžer na turnejah, pa tudi glavni krivec za njeno didžejevsko kariero, s katero se ukvarja slaba štiri leta. »Šest let sem hodila v glasbeno šolo, potem sem pela v zboru, zato sem se tudi odločila, da poskusim na Popstars. Želela sem si biti pevka, nikoli pa didžejka. Po koncu z B. B. T. sem razmišljala o house glasbi, a ni bilo prave priložnosti. Luka je doma imel vse potrebne naprave za vrtenje glasbe, saj se je s tem ukvarjal za hobi, in me je naučil. Kmalu se je izkazalo, da imam talent,« svoje začetke opisuje Brina, ki se je morala zaradi svoje zunanjosti veliko bolj dokazovati.

LEPOTA KOT POMANJKLJIVOST

»Še vedno se najde kdo, ki misli, da vrtim samo zato, ker sem luštna. Srečo imam, ker lahko sedim na dveh stolih, še vedno sem zelo aktivna v modi, kar se krasno dopolnjuje. Nedavno so me potrdili za sodelovanje z Louisom Vuittonom, veliko sem sodelovala tudi z italijansko revijo Glamour, na modnih dogodkih pa vrtim tudi glasbo. Lani na primer sem po reviji Fendija v Rimu ob posebni večerji pripravila DJ-set.« Navzočih je bilo ogromno priznanih manekenk od Kendall Jenner do Gigi Hadid, prišel je tudi sloviti modni oblikovalec Karl Lagerfeld. Brina se sama sicer najbolje počuti v športnih oblačilih. »To je moj stil. Na nastopih nikoli nimam pet, saj se moram počutiti udobno. Razen če je kakšen dogodek in želijo, da sem urejena. Pa še tako obujem pete za eno uro, potem se pa sezujem in si nadenem škornje z nizko peto,« v smehu pravi lepotica, ki poskuša povabljence na dogodkih navdušiti z novim stilom glasbe, ki se imenuje melodičen tehno in deep.

VRTI V NAJBOLJ ZNANIH KLUBIH

Čeprav se z didžejstvom ukvarja razmeroma malo časa, je glasbo doslej vrtela že v vseh najbolj znanih klubih na svetu, med drugim v slovitih ibiških Ciprianiju in Pachi, nespornem žurerskem institutu, kjer se je za mizo treba prav boriti, cene šampanjca pa seveda letijo v nebo. Dokazala se je tudi že v newyorškem Provocateurju in Electric Roomu ter v londonskem Cuckooju. No, Brinina najljubša pijača med nastopi je vodka z limono, kadar je zaspana in potrebuje »šus«, pa poseže po kozarčku tekile. Med potovanji si čas najraje krajša s spanjem, ki ji ga notorično primanjkuje, na pot pa se trudi vzeti čim manj stvari. »Če kaj potrebujem, grem v trgovine s cenovno ugodnim tekstilom. Za oblačila ne zapravim veliko denarja. Za čevlje ja, raje kot v obleke pa investiram v potovanja ali v reči, ki me bodo osrečile.«

ZVEZDNIKI SO NEKAJ OBIČAJNEGA

Med zanjo osrečujoče stvari pa ne spada druženje z znanimi obrazi. Teh pravzaprav sploh ne opazi več. »V karieri sem srečala res ogromno svetovno znanih zvezdnikov. A sčasoma, ko se vrtiš v teh krogih, postane to nekaj povsem vsakdanjega.« Tako je v Las Vegasu spoznala Snoop Doga, na Ibizi pa je bila povabljena celo na zabavo Georgea Clooneyja in Randa Gerberja. George je prišel s takrat še svežim dekletom Amal, Rande pa z ženo, manekenko Cindy Crawford, ki je po Brininih besedah res »super baba. Zdaj pa so vse manekenke zelo mlade, presuhe in vse enake. Ni več žensk z oblinami.« Lani pa je Brina snemala kampanjo Deha z nekdanjim Clooneyjevim dekletom Elisabetto Canalis, ki se je izkazala za zelo simpatično in energično, seveda pa o njenem bivšem nista klepetali.

LJUBOSUMNI KOLEGI

Seveda je med svojim didžejskim delom temnolaska spoznala številne svetovno znane jahače plošč, še posebno na Ibizi. »Večina je zelo ljubosumnih. Tam bodo namreč raje izbrali žensko, kar gre didžejem malo v nos, a to je nekaj normalnega. Didžejke so bolj prijazne, pozdravijo, se predstavijo. Moški so drugačni, ali bi imeli kaj od tebe ali pa te gledajo kar malo zviška. A so tudi izjeme. Na primer Umek, ki mi je dal dragocene nasvete.«

Kljub temu da Brina – še posebno ob koncu tedna – hodi spat med šesto in osmo uro zjutraj, vstane že okrog poldneva, saj ne potrebuje veliko spanca. Kljub precej nezdravemu življenju glede spanja pa se to njenemu videzu ne pozna. Ker dela tisto, kar jo veseli, to pa se potem odraža tudi navzven, je prepričana. Seveda pa brez miganja tudi pri njej ne gre. V Milanu trenira po dva- do trikrat na teden, a ne v fitnesu, temveč kar doma. Na Youtubu si izbere kakšen 40-minutni program z vajami z lastno težo, rezultati pa so, kot pravi, enaki. Pri hrani prisega na mediteransko kuhinjo in poskuša jesti petkrat na dan, in to vsega po malo. Kadar le utegne, hrano pripravi sama. Večkrat si zvečer privošči tudi makarone. Po njenem so pomembne porcije, ne pa zvrst hrane. Tako si občasno brez slabe vesti privošči tudi žepek s čokolado. »Vsi me sprašujejo, ali glede na vitko postavo sploh kaj jem,« se smeji. »Res pa sem opustila kruh, saj se z njim ne nasitim za dolgo, in ne pijem več kravjega mleka, raje riževo ali ovseno.« Ne uživa niti veliko alkohola, cigaretam pa se poskuša izogibati zaradi vpliva na zdravje in kožo, a odkrito priznava, da ji včasih še vedno prija »kakšnega prižgati«.

KARIERA NA PRVEM MESTU

Brina o umirjenem družinskem življenju in naraščaju, pa tudi o vrnitvi v Slovenijo trenutno še ne razmišlja. »Družina, predvsem otroci in nočno življenje, ne gredo skupaj. Zavedam se, da nisem več rosno mlada, nimam več 20, ampak 31 let, a bom imela pač otroke pri 40 letih, če bom takrat začutila, da je prišel pravi čas za to. Danes to v svetu pač ni več noben tabu. Trenutno pa je na prvem mestu kariera.« Po Londonu, New Yorku, Italiji in Ibizi si želi zdaj osvojiti še Amsterdam in Berlin.