profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Detajli za še prijetnejši dom

Dunja Strašek, Ženska, 16.09.2017 11:00:00

Detajli so pomembni, da z njimi ustvarimo končno podobo prostora, razen tega pa ustvarjajo vzdušje v skladu z letnim časom ali z določenimi priložnostmi in prazniki.

Delite na:
Detajli za še prijetnejši dom

Živahne barve, kot so rumena, oranžna, modra, zelena ali zlata, so del narave v tem letnem času in tudi doma lahko ustvarijo prijetno vzdušje. Igra teh barv na stenah, tleh, preprogah, zavesah in drugem hišnem tekstilu izpolni prostor in ga obarva poletno.

Naravni motivi

Dober način, da vnesemo poletne motive v prostor, so cvetlični in rastlinski vzorci na tkaninah, kot so zavese, blazine in pregrinjala. V prostoru zaživijo kot razkošna narava ter ga napolnijo s svežino. Prav tako tudi sobne rastline, zato se obdajte z zelenjem in cvetjem, bodisi v notranjih prostorih bodisi na

Kamen

Kamen kot detajl v oblikovanju prostora daje poleti občutek morja in gora. V prostoru ustvari povsem novo vzdušje, je hladen, trajen in dominanten material. Izbira vrste, barve in način polaganja vplivajo na končno podobo prostora. Privlačni detajli na stenskih ali talnih kamnitih oblogah tako v notranjih kot tudi zunanjih prostorih okrepijo občutek poletja in s svojo hladnostjo osvežijo vzdušje. Z večjimi kosi kamnov pa lahko polepšamo vrt, balkon ali teraso.

Voda

Poleg kamna se izvrstno podajo razni motivi vode, kakor to najdemo tudi v naravi. Voda in kamen vneseta v prostor svežino in sproščujoč občutek, s tema dvema elementoma pa si lahko omislimo sobno fontano, akvarij, na vrtu pa ribnik, umetno jezero ali potoček.

Kotiček za uživanje

Poseben poletni detajl je kotiček za sprostitev ali sončenje. Ležalnik namestite v senco ali na prostor, obsijan s popoldanskim soncem, dodajte mizico za odlaganje pijače in uživajte na prostem, saj poletje ne traja dolgo!