Življenjski slog

Aktivne in poučne poletne počitnice

Oglasno sporočilo, 14.06.2017 10:42:46

V Športnem društvu Gib med šolskimi počitnicami oblikovali aktivne programe, da bodo otroci sprostili svoje možgančke in aktivno preživeli počitnice.

Delite na:
Aktivne in poučne poletne počitnice

Moderni življenjski slog tudi otroke vse pogosteje sili k sedenju ter posledično k vse manjši gibalni dejavnosti. Trenutni sistem otroške urnike zapolnjuje do te mere, da se med šolskim letom težko sprostijo in si v prostem času ne izbirajo dodatnih športnih dejavnosti. Veliko pri tem naredi tehnologija, ki zasvoji možgane otrok, tako da ti preživijo čedalje več časa za računalnikom, telefonom, tablico ali pred televizorjem. Športni pedagogi in strokovnjaki za prehrano opozarjajo, da je zaradi vsesplošnega pomanjkanja časa in posledično nenadzirane prehrane tudi v Sloveniji vse pogostejši pojav čezmerne telesne teže pri otrocih.

Oblikovali aktivne programe

Zato so športni strokovnjaki in pedagogi v Športnem društvu Gib tudi med šolskimi počitnicami oblikovali aktivne programe, ki bodo otroke vsaj v času njihovega varstva obdržali stran od televizorjev in drugih ekranov ter jim omogočili, da bodo po koncu šole sprostili svoje možgančke in aktivno preživeli počitnice. Med počitnicami organizirajo devet terminov aktivnega varstva, v katerih bodo lahko otroci spoznavali različne športne panoge, se družili z vrstniki in sklepali nove prijateljske vezi. Njihova letošnja misija je, da si otroci »napolnijo baterije« in ustvarijo nepozabne spomine na poletne dogodivščine.

Delavnica skupinskih iger

Poleg trampolin parka Super Jump bo po aktivnem jutranjem varstvu, ki se bo za tiste najzgodnejše začelo že ob 7.30, na programu delavnica skupinskih iger (tekalne in elementarne igre, štafete in mini tekmovanja, pa koordinacijske naloge in poligoni). Po kosilu bodo različne športne delavnice: judo, borilne igre, igre z žogo, akrobatika, gimnastika in še kaj. En dan v tednu bo namenjen obisku bazena, na programu pa bodo tudi nekatere druge dejavnosti, ki bodo otrokom prinesle še več zabave (plezanje, igre v Tivoliju, Mostecu, vodne igre in drugo). Otroci bodo lahko starše po popoldanski malici počakali v aktivnem varstvu do 16.30. Zadnji dan bo namenjen tudi mini »fartleku« – pohodu na Rožnik z določenimi nalogami, orientacijskimi zankami in skupinskimi tekalnimi igrami na poti ter presenečenjem na vrhu. V Gibu želijo, da bi bilo to poletje najzabavnejše doživetje za vaše otroke!