Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Uresničil je svoje ameriške sanje

D. F., Vklop, 25.07.2017 18:00:00

Igralec, ki se ne boji trdega dela in odrekanj.

Delite na:
Uresničil je svoje ameriške sanje

Tisti, ki ga poznajo, Williama Levyja opisujejo kot preprostega človeka, dobrega prijatelja in osebo, ki se neutrudno bori za dosego svojih ciljev. Poleg igralskega poklica je William zelo dejaven še na drugih področjih, saj ima lastno produkcijsko podjetje, ustvaril je tudi svoj parfum. Bolj kot karkoli drugega pa je 36-letni igralec družinski človek.

V drugi sezoni šova Protagonistas de novela je spoznal svojo partnerko, prav tako igralko, Elizabeth Gutiérrez, s katero imata danes dva otroka, 11-letnega sina Christopherja Alexandra in 7-letno hčer Kailey. Če sodimo po njegovem zasebnem in poklicnem življenju, bi lahko dejali, da trenutno preživlja eno najboljših etap svojega življenja.

Težka preizkušnja

William Levy je živa podoba uresničitve ameriških sanj. Kot deček je v svoji rodni vasi Cojimar na Kubi opazoval morje in si želel eno samo stvar: svobodo. Njegovo hrepenenje je bilo tako veliko, da se je pri 14 letih odločil stvari vzeti v svoje roke. Vkrcal se je na splav, s katerim je želel odpluti v ZDA, a so ga na poti ujeli in ga vrnili domov. Leto dni kasneje so se mu le izpolnile sanje, saj je njegova družina dobila vizum za azil. Kljub temu pa je bila njegova pot do slave vse prej kot lahka. Danes 36-letni igralec je sprva želel postati profesionalni igralec baseballa, za kar je celo prejel štipendijo na eni najboljših univerz v Miamiju, a je moral študij zaradi ločitve svojih staršev opustiti. Ker je po ločitvi ostal z mamo, mu je pripadla vloga glave družine. »Takrat sem preživljal zelo težke trenutke. Baseball je bil moje življenje, a sem ga moral na vrat na nos opustiti in na svoja ramena prevzeti skrb za družino,« igralec obuja spomine na preteklost.

Gradbenik

Ker so se v tuji deželi soočali z nepoznavanjem jezika in denarnimi težavami, si je bil igralec prisiljen poiskati službo. Delo je našel v gradbeništvu. To službo je opravljal, dokler ni nekega dne dobil kazni za napačno parkiranje, na poti do blagajne pa je njegovo pozornost pritegnila modna agencija. Ker se je držal reka »Poskusiti ni greh«, je vstopil in domov odšel s pogodbo v roki. Kmalu zatem se je sprehajal po modnih brveh velikih mest po vsem svetu. »Verjemite mi, da sem se takrat soočil z ogromno spremembo. V gradbeništvu sem zaslužil borih 15 dolarjev na dan, pri modni agenciji pa sem tolikšen znesek dobil že, ko sem zjutraj odprl oči. Kljub temu pa mi je nekaj manjkalo, želel sem si več. Takrat sem pričel sanjati o igralskem poklicu,« je dejal.

Osvaja Hollywood

Svoje prve korake v igralskem poklicu je William naredil pri venezuelski televizijski hiši Venevisión International, kjer je zaslovel z vlogami v telenovelah Ti si moje življenje in Ukradena sreča. Nato se je preselil k Televisi, kjer je blestel v glavnih vlogah telenovel Strast, Angeli brez kril, Čarovnija ljubezni, Zmagoslavje ljubezni in Vihar. Leta 2012 je izkoristil svoje sodelovanje v resničnostnem šovu Zvezde plešejo in se predstavil angleško govoreči populaciji. S tem si je odprl vrata do manjših hollywoodskih produkcij, kot sta filma Zasvojena s seksom in The Single Moms Club. Prelomnico v njegovi karieri brez dvoma predstavlja vloga v zadnjem delu franšize filmov Nevidno zlo z Millo Jovovich v glavni vlogi, ki je s predhodnimi štirimi deli v blagajno pospravila več kot milijardo dolarjev.

Prelomnica

»Ko so mi ponudili vlogo v filmu Nevidno zlo, so se mi uresničile sanje. Ta vloga predstavlja moj veliki skok na ameriški trg. Postati dober pri svojem delu in zaslužiti dovolj denarja, da preživim družino, so bile moje sanje, vse odkar sem kot 15-letni deček stopil na barko, ki me je odpeljala s Kube. Vlogo sem sprejel takoj, ne da bi si bil pogledal, kaj šele prebral scenarij. V filmu igram osebo, ki težave nase privablja kot magnet, pomembno pa mu je preživeti vsak dan. Zelo mi je všeč sporočilo filma: da je vsak dan življenja potrebno uživati, kot bi bil tvoj zadnji. Kljub uspehu filma pa se ne slepim. Še vedno trdo delam in se pripravljam na prihodnost, saj vem, da to ne pomeni, da bodo vloge pričele deževati z neba. Mislim, da me do uspeha čaka še dolga pot,« je priznal.