Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Upokojitev v stilu

Tina Bernik, Vklop, 19.04.2017 12:00:00

Pri 80 letih ni čas za penzion!

Delite na:
Upokojitev v stilu

Oskarjevci Morgan Freeman, Alan Arkin in Michael Caine, ki igrajo v komediji Upokojitev v stilu, so v resnici še daleč od tega, da bi se umirili.

Komedija Upokojitev v stilu ni nova stvar. Zach Braff, igralec, ki se je kot režiser uveljavil z nizkoproračunsko uspešnico Stanje zamaknjenosti, je na novo posnel istoimenski film iz leta 1979, ki ga je režiral Martin Brest, v njem pa so igrali George Burns, Art Carney in Lee Strasberg. Zdaj je čas, da trojček upokojencev, ki so jim ukinili pokojnine, zato se odločijo za rop banke, igra nova trojica igralcev, ki so bili v 70. letih še mladeniči, zdaj pa so tudi sami že zreli za upokojitev, čeprav to še ne pomeni, da so nanjo tudi pripravljeni.

Morgan Freeman, Michael Caine in Alan Arkin, v Upokojitvi v stilu Willie, Joe in Albert, so že krepko v letih, a se ne dajo. Morgan Freeman bo letos dopolnil 80 let, Alan Arkin jih ima 83, Michael Caine pa še leto več, vsem pa je poleg tega, da so združili moči v tej komediji, skupno, da so še kako aktivni kot igralci in da si upokojitve v resničnem življenju nikakor ne želijo.

Michael Caine – Joe

Britanski igralec sir Michael Caine ima za seboj že neverjetnih 163 PRI 80 LETIH ŠE NI ČAS ZA UPOKOJITEV. filmov, v žepu pa dva oskarja (Hišni red ter Hannah in njeni sestri) in še štiri nominacije, s katerimi je poleg Jacka Nicholsona postal edini igralec, ki je bil za oskarja nominiran pet desetletij zapored. Nepozaben je bil v vlogah Mirni Američan, Italijanska misija, Alfie, Ujemite Carterja, Zulu, Mož, ki bo kralj in še bi lahko naštevali. Leta 2013 je sicer napovedal upokojitev, a si je premislil, na glavo pa je obrnil tudi svoje življenje. In to na boljše. Njegovo kariero je poleg dobrih vlog namreč zaznamoval tudi alkohol, pred propadom pa ga je rešila zdaj že 70-letna žena Shakira. »Brez nje bi bil že dolgo mrtev,« je priznal v intervjuju za The Sun, ki ga je dal pred kratkim, ter priznal, da je še pred desetimi leti popil po steklenico vodke in pokadil po več škatlic cigaret na dan. Zdaj ga je najbolj strah, da bi zbolel za rakom, najbolj pa si želi, da bi videl odrasti svoje vnuke. Eden je star šest let, drugi sedem, preden umre, pa bi rad videl, da bi dosegla 17 let. Željam in strahovom je prilagodil svojo prehrano, shujšal, zdaj pa tudi manj popije.

Morgan Freeman – Willie

Morgan Freeman o upokojitvi še ni razmišljal, je pa zato veliko tuhtal o posmrtnem življenju. Ne samo, da je igral boga v Vsemogočnem Bruceu, ampak ga zadnji dve leti lahko gledamo tudi kot voditelja dokumentarne serije National Geographica Zgodba o Bogu. Freeman v njej gledalce vodi po vseh koncih sveta, kjer lahko spoznavajo različne religije, obenem pa raziskuje smisel življenja, moli in razmišlja o Bogu in njegovem namenu. Freeman ima za seboj impresivno število vlog, ki so tudi izjemno raznovrstne. Še najbolj podobna Upokojitvi v stilu je bila komedija Preden se stegneva, v kateri je seznam stvari, ki bi jih rad naredil, preden umre, sestavljal z Jackom Nicholsonom, se pa poleg komedije dobro znajde v vseh filmskih žanrih. V štirih desetletjih igralske kariere, kjer smo ga med drugim videli v filmih Sedem, Nepremagljiv, Kaznilnica odrešitve in Šofer gospodične Daisy, si je prislužil enega oskarja (Punčka za milijon dolarjev), še štirikrat pa je bil zanj nominiran.

Alan Arkin – Albert

Oskarja ima tudi Alan Arkin. Dobil ga je za vlogo v Naši mali mis, malem filmu, ki je postal velik hit, zanj pa je bil nominiran še trikrat, in sicer za vlogo v trilerju v režiji Bena Afflecka Argo ter za dva filma iz 60. let Rusi prihajajo in Srce je osamljen lovec. Arkin pa ni samo ploden igralec, ampak tudi režiser, producent, pevec in skladatelj. Slava in nagrade mu ne pomenijo veliko ter se rdečim preprogam in žarometom raje izogiba. Ceni pohvale igralskih kolegov in dobre vloge, ki se ne merijo po številu gledalcev v kinodvoranah, želi pa si živeti »najbolj tiho, kot je človeško mogoče«, po možnosti v domači hiši. Ekscesi so mu tuji, znan pa je kot privrženec ekološkega načina življenja in aktiven ljubitelj okolja.