Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Še tri dni do borbenega spektakla

odkrito, 20.04.2017 04:00:00

Samo Petje v lovu na drugi naslov, Luka Jelčić in Mladen Brestovac pa bosta poskušala ubraniti naslov? (promocijsko sporočilo)

Delite na:
Še tri dni do borbenega spektakla

Samo trije dnevi nas ločijo od dogodka Final Fight Championship 29, ki ga bomo v veliki dvorani Tivoli v Ljubljani spremljali v soboto, 22. aprila. FFC je ob petem prihodu v Slovenijo sestavil močen seznam borb, na čelu katerega je borba za izenačitev naslova med dvema dominantnima prvakoma FFC-kickboxa, pomerila se bosta namreč Slovenec Samo Petje in Nizozemec Eyevan Danenberg. Ljubljančan bo pred svojim občinstvom poskušal doseči zgodovinski uspeh. Poleg pasu v lahki kategoriji do 70 kilogramov bo poskušal »ugrabiti« tudi tistega v velter kategoriji do 77 kg, katerega lastnik je Gloryjev nokavter. Oba prvaka sta nastopila v Grčiji na prejšnjem FFC-ju in sta z zmagama ubranila svoja pasova ter dokazala, da sta v vrhunski formi.

Jelčić proti Pastuchu

Na čelu MMA-dela dogodka bo FFC-prvak v lahki kategoriji Luka Jelčić, ki bo pas prvaka poskušal ubraniti v borbi proti nevarnemu argentinskemu mojstru BJJ-a, Robertu Pastuchu. Jelčić bi se prvotno moral pomeriti z borcem, ki sliši na ime Valerio Mircea, vendar se je Moldavec poškodoval, zato je član slavne ekipe SBG iz Dublina dobil novega izzivalca. Jelčićeva kariera od prihoda v Dublin, kjer trenira s Conorjem McGregorjem, izjemno hitro napreduje. Decembra 2016 je v borbi v Zagrebu (FFC 27) premagal Bellatorjevega borca Danila Belluarda, kar mu je prineslo naslov FFC-prvaka v lahki kategoriji. Borba v Ljubljani bo prva, v kateri bo poskušal dragocen pas ubraniti.

Brestovac proti Poturki

Od drugih borb na seznamu moramo omeniti tudi »co-main« (spremljevalni) dogodek v kickboxing delu, v katerem bo najdominantnejši FFC-prvak Mladen Brestovac poskušal ubraniti svoj naslov v borbi proti legendarnemu bosansko-hercegovskemu borcu, znanem po nokavtih, Dževadu »BH Machine« Poturki. »The Scorpion Sting« zadnja tri leta zelo uspešno kombinira kariero v FFC-ju in v slavnem Gloryju in slovi kot eden od najboljših borcev na svetu v težki kategoriji. Sarajevčan se je po vrsti zdravstvenih težav uspel vrniti v težko kategorijo in zdaj v borbi proti hrvaškemu prvaku napoveduje presenečenje.

Magomedov proti Souzi

Uvodna glavna borba MMA-dela bo ponudila obračun v kategoriji »catch-weight« do 88 kilogramov med Nemcem Abusupiyanom Magomedovim in Brazilcem Sergijem Souzo. Gre za dvoboj, v katerem bi moral nastopiti Slovenec Uroš Jurišić, ki pa mu je poškodba pesti preprečila, da bi FFC-debi izvedel pred svojim občinstvom. Namesto Jurišića je v dvoboj z Brazilcem Souzo »vskočil«borec, ki ga na evropskih MMA-lestvicah do 84 kilogramov najdemo na prvem mestu, Abusupiyan »Abus« Magomedov, in ki je v FFC-ju že zabeležil en uspešen nastop.

V eni od poslastic večera se bo FFC Futures-prvak iz leta 2014, Slovenec Tilen Kolarič (3-2), pomeril z nekdanjim FFC-prvakom v lahki kategoriji in članom slavnega Allstars Gyma iz Stockholma, Ahmedom Vilo (5-1), v dvoboju peresne kategorije. Kolarič je en od največjih slovenskih MMA-upov, ki je gledalce navdušil, ko je leta 2014 slavil na seriji FFC Futuresa v zelo težki konkurenci. Po uspešnem debiju proti Danilu Belluardu bo Kolarič poskušal popraviti vtis pred svojim občinstvom v borbi z nevarnim borcem iz Bosne in Hercegovine.

Od drugih slovenskih borcev naj še izpostavimo nastop Aleksandra Stankova, ki se bo v kickboxing dvoboju srednje kategorije pomeril z Avstrijcem Renejem Wimerjem. Velik slovenski MMA-up Jasmin Memović se bo spopadel s hrvaškim borcem Markom Ostanekom.