GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Nova kmetija – najlepša in najbolj razkošna

Brigita Potočki, Vklop, 16.09.2017 12:00:00

Kdo je opremil posestvo v Prekmurju?

Delite na:
Nova kmetija – najlepša in najbolj razkošna

V novi sezoni resničnostnega šova Kmetija se bo za znesek do 75.000 evrov potegovalo osemnajst tekmovalcev. Novi kmetje so se na posestvo v Prekmurju vselili v času najhujše vročine in največje suše. Ali jim je bilo v uteho vsaj to, da so se vselili na do zdaj za oko najlepše posestvo, bomo izvedeli kmalu. Kmetija se namreč na Pop TV vrača v ponedeljek, 11. septembra. Mi smo medtem pokukali v notranjost obeh hiš, v katerih bivata dve družini. Letošnja novost je namreč, da so tekmovalce razdelili na dve družini, ki bosta tekmovali med seboj. O tem, kako je nastajalo posestvo in od kod čudoviti starinski kosi, s katerimi so opremili obe hiši, smo se pogovarjali s scenografko Gordano Kazić, ki ima že precej izkušenj z opremljanjem kmetije v istoimenskem šovu, saj tokrat ni sodelovala prvič.

Kako ste se lotili projekta postavitve nove kmetije?

Najprej smo si ogledali lokacijo, ki je prekrasna – vsi smo se takoj zaljubili vanjo. Potem so nam povedali, koliko objektov bo, torej dve hiši, s kuhinjo posebej. Potem pa se je začelo usklajevanje z barvami. Hiši sta ločeni po barvi, zato da se, ko gledamo na televiziji, takoj ve, v čigavi hiši smo.

Koliko časa ste vse skupaj postavljali?

Približno en mesec časa smo imeli, da vse postavimo, kar je bil kar velik podvig. Arena je ogromna, in to je zgodba zase. Vanjo smo vgradili ogromen mlin, da sledimo tradiciji tega območja. Sodelovala je ekipa kakšnih 20 ljudi in vsak je imel svoje opravilo, ki se ga je moral držati. To so bili večinoma mizarji in gradbeniki. Zelo pomembni pa so bili tokrat patinerji, ki so poskrbeli, da je vse videti staro. Vse je namreč narejeno iz surovega lesa, ki so ga patinerji postarali, da je videti »vintage«. Delo so opravili res vrhunsko, kar se bo, upam, videlo tudi na televiziji.

Kaj je bil za vas največji izziv?

Da tukaj prej ni bilo ničesar, razen mlina.

Od kod starinsko pohištvo in ostali dodatki, s katerimi ste opremili hiši?

Nekaj smo dobili od lokalnih prebivalcev s kmetij, ker ni več v uporabi. Nekaj smo kupili na boljšjem sejmu. Od vsepovsod, pravzaprav. Vse je funkcionalno in upam, da se bodo tekmovalci znašli. Malo bo treba sicer počistiti, malo dopolniti, nekaj smo jim vzeli stran, da bo bolj zanimivo …

Ste bili tokrat prvič del ekipe, ki je postavljala objekt?

Ne, sodelovala sem na več Kmetijah; ne na vseh, na večini pa. Vsaka je malo drugačna, a ta je najlepša in najbolj razkošna, čeprav bodo kljub vsemu zelo skromno živeli. Ambient je lep, ostalo pa … Postavljeno imajo, od njih pa je odvisno, kako se bodo znašli. Če bodo želeli, bodo lahko tu imeli super počitnice. (smeh)

Opazila sem, da postelje nimajo vzmetnic. Bo tako ostalo?

Ja, za to bodo morali poskrbeti sami. Kakor si bodo postlali, tako bodo spali. (smeh) Ogrodje imajo, od njih pa je odvisno, kako se bodo znašli. Lahko spijo tudi na tleh, če jim bo tako ustrezalo.

Boste spremljali Kmetijo?

Ja, seveda bom, tukaj pa ni debate! Čeprav že zdaj vem, da bom vsakokrat nervozna, ko bom videla, da so kaj prestavili. (smeh) Ampak zdaj je njihovo in treba jim je prepustiti.