profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Najbolj dramatični trenutki Masterchefa

Brigita Potočki, Vklop, 20.06.2017 12:04:38

SMEH, SOLZE, JEZA IN ZNOJ

Delite na:
Najbolj dramatični trenutki Masterchefa

MasterChef Slovenija, šov, v katerem smo videli vse od najboljših do najslabših kuharskih stvaritev, pomešanih s solzami in smehom, se je že zaključil. Mi pa smo zbrali najbolj dramatične trenutke oddaje, ki so nam in tekmovalcem zvabili solze v oči in smeh na ustnice in nam prav zaradi tega najbolj ostali v spominu.

ZNOJ

Ko gori zrezek: Obisk Jana Plestenjaka je tako zmedel Klemna Mramorja - Clemensa, da je zažgal dunajski zrezek, zaradi česar ni zbral dovolj zastavic in se je moral pomeriti v boju za obstanek v MasterChefovi kuhinji.

Ko Peška ugotovi, da gre zares: Boštjana Megliča - Peško je v 12. oddaji čakala težka preizkušnja. Sodnike je razočaral na individualnem testu, zato se je moral izkazati na izločitvenem. Med hitenjem, da bi pravočasno pripravil jed, mu je spodrsnilo, pri čemer se je udaril v koleno, vendar ga to ni ustavilo. Njegova piščančja rulada mu je zagotovila mesto na balkonu.

JEZA

Ko mora Alma zavpiti: »Ne maram sadomazo igric,« je izjavila Salome, ko jih je čakal test, v katerem sta morali po dve tekmovalki kuhati privezani skupaj. Na testu solidarnosti in sposobnosti sodelovanja z največjim tekmecem so padle vse tekmovalke, še posebej divji sta bili Lucija in Sara, da je morala Alma v nekem trenutku na ves glas zavpiti: »Punce, dost' je!«

Ko ima Karim svoj »Ramsay« moment: Kaj lahko razjezi sicer zelo mirnega Karima, smo izvedeli v 20. oddaji, ko so morali tekmovalci v eni uri iz čipsa, prest in slanih palčk pripraviti kar tri jedi, od teh eno sladico. Ko je svoje tri krožnike na sodniško mizo prinesel Sašo Šketa, je Karim zarohnel: »A se ti iz nas zaj*****š!« In dodal, da bi ga najraje v tistem trenutku odslovil.

SOLZE

Ko šov zapustita dva tekmovalca: V spominu nam je ostal tudi trenutek, ko sta morala MasterChefovo kuhinjo zapustiti kar dva tekmovalca, Sašo in Iztok. V 20. oddaji sta se pomerila za obstanek v oddaji, a nobeden od njiju ni pripravil dovolj dobrega krožnika. Z balkona smo ob tem slišali nekaj kletvic in videli zaprepadene obraze.

Ko Elvis pripravlja zajtrk: »Kaj je bilo pa to danes? Mene bi bilo sram dostaviti take krožnike,« ga je okregala sodnica Alma in za nameček v enem od zajtrkov našla las. »Jaz to prav vidim?« se je zgrozila Alma. Elvis je kasneje povedal, da ga še nikoli v življenju ni bilo tako sram.

SOLZE SREČE

Ko Karim zajoka od sreče: Sodnika Alma Rekič in Luka Jezeršek sta kolegu Karimu Merdjadiju pripravila posebno presenečenje: v MasterChefovi kuhinji ga je obiskal njegov nekdanji sošolec, šef in zelo dober prijatelj Jordi Bataller, ki ga ni videl že 25 let. Ob snidenju sta si padla v objem in zajokala od sreče.

Ko Almin komentar Salome spravi v jok: V šesti oddaji MasterChef Slovenija se je Salome zelo trudila, da bi vsem dokazala, da zna dobro kuhati. Vse svoje upe je vložila v škampovo juho, ki jo je pripravljala v tretjem krogu individualnega izziva. Ko ji je Alma povedala, da je njena juha izjemno okusna, jo je njen komentar spravil v jok. »Jokala sem od sreče, veselja, pohvale,« je potem povedala Salome, ki je kasneje še nekajkrat potočila solze.

SMEH

Ko Salome ne razume recepta: »Kaj je to podmet? Prvič v življenju se srečam s to besedo … 'Podmetnula' bom nogo nekomu, da pade, ali kaj? Nisem vedela, kaj je to.«

Ko Lucija ob čiščenju ribe komentira: »Ne vem, ali se počutim kot kozmetičarka, ki Janu Plestenjaku puli obrvi, ali kot kirurg.«