favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Na robu smrti

M. Š., Vklop, 19.07.2017 18:08:00

Richard Hammond kljub številnim nesrečam ne odneha.

Delite na:
Na robu smrti

Da drzne resnično spremlja sreča, zagotovo velja za Richarda Hammonda, najbolj znanega kot člana »svete trojice« Hammond-Clarkson-May iz serije Top Gear, ki je skupaj s producentom Andyjem Wilmanom po sporu z BBC-jem ustvarila zelo podobno oddajo The Grand Tour. In prav obe oddaji sta 47-letnega zabavnega voditelja skoraj stali življenje.

Leta 2006 je Hammond za oddajo Top Gear na letališču Elvington v severni Angliji testiral dirkalnik na reaktivni pogon, imenovan Vampire, in z njim skušal postaviti svetovni hitrostni rekord. Pri več kot 400 kilometrih na uro je zletel s ceste. Utrpel je hude poškodbe glave in bil več mesecev v komi, vendar je brez hujših posledic neverjetno hitro okreval. Takrat je bila vprašljiva tudi usoda oddaje Top Gear, vendar se je vse izteklo dobro – tako za Hammonda kot za oddajo. A že slabo leto po spektakularni nesreči je Hammond doživel novo – na dirki 24 ur Le Mansa se je vanj od zadaj zaletelo vozilo, ki ga je hotelo prehiteti. Ob trčenju je avtomobil, vreden sto tisoč britanskih funtov, dvignilo in nekajkrat zavrtelo. Richard na srečo ni bil huje poškodovan.

Pred slabim mesecem pa je na snemanju nove sezone serije The Grand Tour po vzponu na hrib Hemburg na vzhodu Švice njegov avtomobil, električni super Rimac Concept One, odneslo po klancu navzdol, kjer se je vnel in v celoti zgorel. Hammond se je pravočasno rešil in jo odnesel samo z zlomljenim kolenom. Že v prvih izjavah na družbenih omrežjih se je skupaj s sovoditeljema Jamesom Mayem in Jeremyjem Clarksonom v njihovi maniri šalil na svoj način in kljub temu, kot je znova priznal, da je mislil, da bo tokrat resnično umrl, Hammond sprotno objavlja napredek pri okrevanju in obljublja, da se bo čimprej vrnil. V avto in na cesto.