Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Moja družina in druge živali na sončnem otoku

T. T., Vklop, 24.07.2017 18:00:00

Na nacionalki gledamo Durrellove, zabavno zgodbo o družini, ki se iz hladne Anglije preseli na grški otok Krf, kjer se jim odpre povsem nov svet.

Delite na:
Moja družina in druge živali na sončnem otoku

S toplino in humorjem prežeta avtobiografija Moja družina in druge živali, ki jo je napisal najmlajši od Durrellovih, Gerald, je ob izidu leta 1955 nemudoma postala velika uspešnica (od leta 2013 jo imamo tudi v slovenskem prevodu). V njej je popisal obdobje med letoma 1935 in 1939, ki ga je skupaj z materjo Louiso, bratoma Lesliejem in Lawrenceom ter sestro Margaret preživel v vilah na obalah privlačnega grškega otoka. Življenje ekscentričnih Durrellovih, ki so ga za male zaslone priredili že tretjič, pa je še zlasti po vrnitvi v domovino imelo precej manj idilično podobo.

Leslie Durrell (Callum Woodhouse)

Leslie je veljal za tihega mladeniča, obsedenega z orožjem in lovom. Med vojno je imelrazmerje z Durrellovo grško hišno pomočnico, ki ji je naredil sina, a ga ni hotel priznati za svojega, z novo ženo pa je pobegnil v Kenijo, kjer je ogoljufal neko starejšo žensko. Leslie je leta 1983 umrl med popivanjem in nobeden od članov družine se ni udeležil njegovega pogreba.

Louisa Durrell (Keeley Hawes)

Po nenadni smrti moža leta 1928 je Louisa doživela živčni zlom in resno razmišljala o samomoru. Svojo žalost je redno utapljala v džinu. Zaradi slabega zdravja otrok se je odločila hišo v domačem Bournemouthu prodati in se preseliti v Grčijo. Louisa je po krajši bolezni umrla leta 1964.

Margaret Durrell (Daisy Waterstone)

»Če je bil Leslie najbolj bolehen, sem bila jaz med vsemi najmočnejša,« se spominja Margo, ki je po vojni in dveh ponesrečenih zakonih, v katerih sta se ji rodila dva otroka, odprla majhen penzion v Bournemouthu. Tam je ostala vse do svoje smrti leta 2007. Umrla je stara 87 let.

Lawrence Durrell (Josh O'Connor)

Najstarejši od štirih otrok, ki so ga opisali kot nevrotičnega, lenega in samovšečnega mladeniča, je bil ob selitvi na Krf star 21 let. Ob vrnitvi v London je živel razuzdano življenje in se družil s pisateljem Henryjem Millerjem ter zaslovel s knjižno tetralogijo Aleksandrijski kvartet. Umrl je leta 1990.

Gerald Durrell (Milo Parker)

Gerald je bil radoživ, a čudaški otrok, ki je šolske klopi raje zamenjal za naravo. Louisa je trdila, da je bila prva beseda, ki jo je izrekel, ZOO, leta 1964 pa je na otoku Jersey odprl še zdaj delujoči Durrellov park divjih živali, kjer skrbijo za ohranjanje ogroženih živalskih vrst. Umrl je leta 1995 v starosti 70 let zaradi raka na jetrih.