Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Mitja Okorn očaral Hollywood

Sonja Javornik, Vklop, 19.06.2017 12:00:33

Snemanje je zaključeno, prijateljstva bodo trajala.

Delite na:
Mitja Okorn očaral Hollywood

Konec maja se je končalo snemanje prvega hollywoodskega filma Life in a Year našega režiserja Mitje Okorna, ki po zaslugi igralcev Cube Goodinga, Jadena Smitha in Care Delevingne dviga kar precej prahu tudi v tujih filmskih medijih.

»Nikoli ne gre vse po načrtu … Če bi šlo, bi bilo dolgčas. Tako da je bilo tako kot vedno – vzponi in padci, mega stres –, ampak v celoti je bilo super!« je povedal Mitja štiri dni po zaključku snemanja še ves pod vtisom. Čeprav je dodal, da je utrujen, smo izvedeli, da je kljub temu že v montaži v Torontu, kjer so film tudi snemali. Očitno si želi čim prej ogledati vse posnetke, da bo videl, kar vidi – »I want to see what I'm seeing! (Rad bi videl, kar vidim!)« je bila namreč izjava, ki jo je na snemanju večkrat ponavljal, tako da ga je citiral celo sin Willa Smitha, ki je očitno nadvse zadovoljen s sodelovanjem. Tako kot tudi Mitja, ki pravi, da je imel tudi tokrat izvrsten odnos z igralci. Ali to velja tudi za tehnični kader, pa nismo prepričani, saj je Mitja poznan kot zelo zahteven. Morda je zato Jaden o Mitji dejal, da ga nihče ne mara, vendar ga vsi ljubijo!

Sproščeno z igralci

Zanimivo je, da sta se Jaden in Cara za film ostrigla. Jaden je bil poznan po svojih dreadlockih, ostrigel mu jih je kar oče Will Smith, ki se je s tem tudi pohvalil na družbenih omrežjih. Cara igra mlado dekle, ki izve, da ima zaradi raka samo še leto dni življenja, njen fant, ki ga igra Jaden, pa zato želi, da bi bilo to zadnje leto tako polno dogodivščin, da bi v enem letu doživela tisto, kar drugi v celem življenju. V filmu je še kar nekaj znanih imen, tudi Nia Long, ki jo lahko gledamo v seriji Imperij.

Mitja se dobro zaveda, da bodo igralci lahko dali od sebe vse samo, če vidijo, da jim režiser zaupa in jim je naklonjen. Kako dobro energijo imajo, se vidi tudi na fotografijah s snemanja v Torontu, na katerih se s Caro sproščeno hihitata. Ko smo Mitjo prosili, da razloži, kaj je bilo tako zabavno, je rekel, da je zgodba preveč obširna. Sicer pa je menda tudi s Cubo postal velik prijatelj in mu je bil menda v veliko podporo, saj je igralec tik pred začetkom snemanja izgubil očeta.

Mitja bo montažo nadaljeval v Los Angelesu, kjer si tudi želi ostati. To seveda ni presenečenje. Mitja nikoli ni skrival velikih ambicij. Že po velikem uspehu prvenca Tu pa tam, ki ga je posnel praktično brez budžeta, je s scenarijem za film Član hodil po svetu, da bi pridobil koproducente. Zapletlo se je, ker so ga na našem filmskem skladu večkrat odbili, koprodukcije pa po pravilih potrebujejo domačega sofinancerja. Ker je pri nas lahko snemal smo spote in reklame, je šel na Poljsko, kjer so mu zaupali režijo TV-serije, nato pa še filma Pisma sv. Nikolaju in Planet samskih. Čeprav se je v letih, ko je delal tam, že naučil jezika, dobil razna priznanja in postal pravi poljski zvezdnik, pa je že od začetka njegov pravi cilj Hollywood.

Mitja seveda ni prvi Slovenec v Hollywoodu. Ita Rina je bila naša prva filmska zvezda, Branko Đurić je po zaslugi oskarjevca Nikogaršnja zemlja igral v kar nekaj odmevnih projektih, ponosni pa smo lahko tudi na vloge Katarine Čas. Je pa Okorn prvi režiser, ki mu je uspel tak podvig, kar je zagotovo pomembno tudi za slovenski film; ne nazadnje je Mitja že na Poljsko pripeljal nekaj domačega tehničnega kadra in drugih filmarjev, ki jih je angažiral za svoje projekte, potem pa so jih tam opazili še drugi. Ne dvomimo, da ne bo tudi v Hollywood potegnil koga …