stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Maja in Klemen, nov voditeljski par!

Alesh Maatko, Novice Svet24, 29.05.2017 07:00:00

Pred vrati je eden najeminentnejših festivalov pri nas. Zaigrati na odru Vurberka je posebno doživetje, zmagati pa prestiž.

Delite na:
Maja in Klemen, nov voditeljski par!
Klemen Bunderla Žiga Culiberg

V petek, 16. junija, bo vurberški grad spet zasijal v družbi domačih polk in valčkov, ki jih bo predstavil ducat izvajalcev, ki bodo zapeli večglasno ob spremljavi diatonične harmonike. Tokrat se bodo za tradicionalne vurberške zmaje potegovali ansambli Opoj, Pik, Upanje, Me tri do polnoči, Lojtrca, Mladika, Tik-tak, Vižarji, Mladi upi, Fantje izpod Lisce, Frajerke in Murni.

NOV VODITELJSKI PAR
Letošnji festival bo v marsičem poseben. Dolga leta sta ga namreč vodila Ida Baš in Janez Toplak, ki je s festivalom še vedno izjemno povezan. Voditeljsko taktirko letos prevzemata veseljaka Maja Oderlap in Klemen Bunderla. »Izjemno sva vesela in počaščena, da bova v voditeljski vlogi povezovala vurberški festival. Midva sva že v pripravi scenarija in obljubljava, da bo več kot zabavno!« pravita še nekoliko skrivnostna voditelja.

VESELJAK PREDSTAVLJA
Ponosna medijska pokrovitelja sta radio in televizija Veseljak, ki bosta festival posnela ter ga v dneh po njem tudi predvajala tako po televiziji kot radiu. Vse tekmovalne ansamble pa bodo gledalci in poslušalci že pred festivalom lahko spoznali v Veseljakovem radijskem in televizijskem programu. V revijalnem delu festivala bodo letos zaigrali zmagovalci Vurberka 2015, člani ansambla Žargon. Na odru pa se jim bodo pridružili letošnji jubilanti, ki praznujejo 25-letnico delovanja, Igor in zlati zvoki.

PREDPRODAJA VSTOPNIC

Obiskovalci se lahko odločijo za dve prireditvi. Vstopnice za večerno prireditev stanejo 15 evrov, za popoldansko (ob 16. uri) pa bo treba odšteti osem evrov. Naj ob tem zapišemo, da se popoldanski nastop ne razlikuje od večernega, saj tudi v tem primeru gledalci glasujejo, glasovi pa se prištejejo večernim. Prav tako je enak revijalni del. Vstopnice so predprodaji v Vurberku (bar Huda Liza in Cafe Marof), pa tudi po e-pošti, na td-vurberk@sio.net. V primeru slabega vremena bo festival v večnamenski dvorani na Destrniku.