Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ekskluzivno za Slovenijo: Čisto pravi didžej

Gregor Zalokar, Vklop, 23.07.2017 12:00:00

Hardwell je z ekipo Revealed zavzel glavno areno jubilejne Ultre Europe v Splitu.

Delite na:
Ekskluzivno za Slovenijo: Čisto pravi didžej

Priljubljeni mojster elektronike za velike arene in dvakratni kralj lestvice Top 100 DJ je med superdidžeji, kot so Guetta, Garrix, Axwell & Ingrosso, Armin in Tiësto, poseben v tem, da še ni posnel velikega radijskega hita. 29-letni Nizozemec pridno niza festivalske petarde, kot so Spaceman, Dare You in Thinking About You, armado navijačev gradi predvsem z nastopi na festivalih, arenskimi šovi, ibiško rezidenco, kompilacijami ter radijsko oddajo, vodi pa tudi vplivno založbo in agencijo Revealed.

Nastopili ste na vseh izdajah Ultre Europe. Lansko ste zaznamovali s pokemoni.

Set sem zaključil s temo Gotta Catch ‘Em All, ki je res razvnela občinstvo, potem pa povzročila še pravi vihar na spletu. Bilo je tudi nekaj zgražanja, a vrhunec evforije s pokemoni je bil pravi trenutek za tako zabavno diverzijo in po špilu so me privrženci zasuli s pozitivnimi sporočili, ker so večinoma tudi sami lovili pokemone.

Ste sredi festivalske in ibiške norije v štirih letih sploh videli kaj Splita?

Res je ob intenzivnih turah težko videti kaj več kot letališča, hotele in arene. Split sem si na malo ogledal že enkrat prej in mi je bil všeč, kot večina jadranske obale, in enkrat bom našel čas tudi za odkrivanje lepih kotičkov ter počitek ob morju.

Skladba Creatures Of The Night, tako kot zadnje izdaje Axwella & Ingrossa, Tiësta, Garrixa, Dimitrija Vegasa & Like Mika, odstopa od evforije EDM-ja. Kam vas odnaša?

Že ves čas ustvarjam raznoliko glasbo in ne sledim slepo trendom. Tako v produkcijo kot v DJ-sete vključujem različne žanre. Pred kratkim sem izdal svoj prvi hardstyle komad Make the World Ours ter dve pop pesmi z Austinom Mahonom (Creatures) in Jolinom Tsaijem (We Are One). V sete vključujem vse tri in tudi starejše hite za velike arene. Moji privrženci mi pustijo veliko svobode pri izbiri glasbe, da lahko eksperimentiram tako v studiu kot na špilih, za kar sem jim zelo hvaležen.

Elektroniko dobro mešate z urbano muziko: No Holding Back (Craig David), Thinking About You (Jay Sean) …

Poslušam raznoliko glasbo, ker v njej najdem navdih in kup idej. Glasbeno pot sem začel v hip hopu, urbana muzika mi zelo leži in upam, da bodo še priložnosti za taka sodelovaja. S Craigom, Jayem in Jasonom Derulom sem v studiu prav užival.

Kdaj ste šli nazadnje na žur, da se znorite in le uživate v muziki? Imam občutek, da ni lahko, ker bi se radi vsi fotografirali z vami, pa že tako ste ves čas na žurih …

Sploh ne. Prav rad hodim na žure in plešem. Pravzaprav v tem še nikoli nisem užival tako kot zdaj, je pa res, da združujem delo in zabavo. Junija sem na špil v New York pripeljal celo mojo ekipo, prijatelje in družino. Starši so se mi pridružili na odru, kar je bilo super. Če le lahko, na turnejo vzamem prijatelje ali družino.

Ste med najuspešnejšimi v svojem poslu. Bi lahko še v čem drugem prišli na vrh, če bi se tega lotili enako zagnano? Trenirali ste borilne veščine …

V mlajših letih sem treniral judo in bil v tem res precej dober. Kdo ve ... če bi se mu takrat posvetil tako zelo, kot sem se glasbi, bi najbrž lahko postal mojster juda. (smeh)

Starši pomagajo mladim, ki jih agencije lovijo v izkoriščevalske pogodbe. Na kaj je treba paziti, ko dobiš v podpis pogodbo, ki ti obljublja uspeh in slavo?

Pomembno je, da imaš ob sebi ljudi, ki se spoznajo na glasbeni posel, in da vsako tako potezo dobro premisliš. Ne podpisuj pogodb z menedžmenti in založbami brez pravnika. Pazi, da res veš, kaj podpisuješ. Obdaj se s strokovnjaki in ljudmi, ki jim lahko zaupaš, da se lahko osredotočiš na kariero in si ustvarjalen v studiu.