Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Dnevnik Ane Frank bo izšel kot risoroman

STA, 20.09.2017 07:03:27

Risoroman, ki bo izšel v 50 državah, bo oktobra izšel v nizozemščini, nemščini, francoščini in španščini, angleška različica bo izšla spomladi.

Delite na:
Dnevnik Ane Frank bo izšel kot risoroman

Zanj sta moči združila režiser in scenarist Ari Folman ter ilustrator David Polonsky. Folman in Polonsky pa načrtujeta tudi animirani film.Animirani film z naslovom Where Is Anne Frank naj bi  v kina prišel leta 2019.

Kot je povedal Folman, režiser filma Valček z Baširjem, lahko sam bolje razume Anino trpljenje, saj sta tudi njegova starša preživela holokavst. "Ana je z družino pred vrata Auschwitza prišla istega dne kot moja starša."

Ana je dnevnik pisala od junija 1942 do avgusta 1944, ko se je z družino skrivala na podstrešju hiše v Amsterdamu. Potem ko so njihovo skrivališče odkrili, so Ano sprva poslali v nemško koncentracijsko taborišče Auschwitz, nato pa so jo skupaj s sestro Margot premestili v taborišče Bergen-Belsen, kjer je februarja 1945 umrla zaradi tifusa.

V Izraelu rojeni Folman je še povedal, da so na Fundaciji Ane Frank sprva odklonili njegovo zamisel o priredbi Aninega dnevnika, saj je bil ta zanje nedotakljiva svetinja. Vendar so nato spoznali, da je pomembno Anino zgodbo približati novim generacijam.

Risoroman na 160 straneh je skrajšana verzija originala. Po Folmanovih besedah bi za prenos celote v risoroman potrebovali več kot 3500 strani. Dodal je, da sta se s Polonskyjem trudila ohraniti Anin jedek smisel za humor in njej sarkazem.

Polonsky je povedal, da je v Aninem dnevniku veliko humorja. "Je čudovito delo čudovite osebe in najbolje, kar lahko narediva je, da nadaljujva v tem duhu in ga obravnavava kot umetniško delo," je dodal.