mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novi »dom« za najlepšo športno novinarko

Brigita Potočki, Vklop, 29.05.2017 18:00:00

Sanja Modrić zapustila nacionalko in se že vselila na Kanal A.

Delite na:
Novi »dom« za najlepšo športno novinarko

Takoj ko je ena najbolj simpatičnih in privlačnih športnih novinark, Sanja Modrić, konec marca na Twitterju namignila, da se poslavlja od TV Slovenija, je v medijih završalo. Da se je to dejansko zgodilo, je potrdila prejšnji teden na novinarski konferenci v Tivoliju in istega dne v še enem tvitu, kjer je zapisala: »Zdaj pa končno lahko na glas rečem, Pro Plus, prihajam!« Eurobasket, evropsko prvenstvo v košarki (od 31. 8. do 17. 9.), in s tem Sanja, se torej seli na Kanal A.

Sanja, je bil razlog za vaš prestop z nacionalke na Kanal A tudi v tem, da se Eurobasket seli tja?

Zagotovo je bil to dodaten razlog, predvsem pa sem prišla do tiste točke, ko nisem več čutila izzivov, niti jih nisem videla v prihodnje. Kaj pa vem, mogoče se preveč družim s športniki, ki vedno iščejo nekaj več. Zdi se mi, da sem še premlada, da bi se zanašala samo na varnost, želim si doseči in doživeti še kaj več.

Bi rekli, da ste športne novinarke še vedno v manjšini in na neki način manj vredne?

Predvsem bi rada, da se nas upošteva kot enakovredne novinarke tudi zaradi našega znanja. Verjamem, da so gledalci večinoma moški in jim je verjetno bolj prijetno, če je na ekranu ženska. Upam in mislim pa, da bom tu dobila priložnost dokazati, da smo več kot samo prijetne na oko, in si vsekakor želim, da bi nas bilo (žensk v športnem novinarstvu) še več. Sicer pa pravijo, da smo ženske bolj pridne, bolj ubogljive in bolj disciplinirane … (smeh)

Res je, pa tudi lepše za oko, vsaj v vašem primeru. Velikokrat namreč pohvalijo tudi vaš urejeni videz. Kdo skrbi za vašo podobo?

Moram priznati, da se z modo ne ukvarjam kaj dosti, nakupovanje me utruja. Kakšno uro zdržim, grem na kavo, si privoščim premor in potem nadaljujem. (smeh) Zato sem res vesela, da imamo na kakšnih posebnih dogodkih pomoč stilistk. Zdaj se ravno spoznavam z novo stilistko Barbaro (Žgalin, op. p.). Pomembno se mi zdi, da je to še vedno moj stil in da se v tem dobro počutim. Za zdaj moram reči, da sva se kar dobro ujeli.

Prav tu, v Tivoliju, ste spoznali tudi svojega moža, košarkarja Stipeta Modrića …

Ja, res je, ampak še ne kot moža. Takrat sem pokrivala košarko Eurolige za radio Maribor in on je bil takrat igralec …

Torej ni bila ljubezen na prvi pogled?

Ne, v bistvu mi takrat niti izjave ni želel dati, tako da nisva prišla daleč ...

No, ampak zdaj vam verjetno ne bi več odrekel izjave?

Zdaj sem že tako daleč, da s tekem, na katerih on igra, ne želim poročati. Se mi zdi, da je bolje, da gre kdo drug, tudi zaradi tega, da mi ne bi očitali, da sem subjektivna. Čeprav zagotovo ne bi bila, ker midva sva drug drugemu največja kritika.

Kako se spopadate s slavo? Vas ljudje prepoznajo na ulici?

Predvsem se še nisem sprijaznila s to slavo. Nimam še tega občutka v glavi. Ko grem s televizije, ko si odstranim make up, se mi zdi, da me živ bog ne bo prepoznal. Ampak se zgodi, da ljudje pristopijo in me ogovorijo. Načeloma imam do zdaj zelo dobre izkušnje, če pa sem čisto iskrena, si ne želim, da bi bilo tega preveč, ker neizmerno cenim svojo zasebnost.

Ampak zdaj bo tega zagotovo več, ker ste šli na komercialno televizijo …

Ja, res je (smeh), in tega se tudi zelo dobro zavedam. Ampak so bili na Pro Plusu maksimalno razumevajoči pri tej odločitvi, da je moja zasebnost na prvem mestu.