Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Svinjske zarebrnice z zeljno solato

Maja Poljšak, Maja, 25.04.2017 09:00:00

Ko nam zadiši izdatnejša jed!

Delite na:
Svinjske zarebrnice z zeljno solato

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 svinjske zarebrnice
  • 1/2 glavice zelja
  • 2 zeleni jabolki
  • 2 mladi čebulici
  • 1 šopek kreše
  • 80 g svežih drobtin
  • 1 žlička lističev svežega timijana
  • 4 žlice nastrganega parmezana
  • 4 žlice moke
  • 2 drobni jajci
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici belega kisa
  • 1 žlička janeževih semen
  • sol

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Drobtine, timijan in parmezan zmešamo. Jajci stepemo. Zarebrnice najprej povaljamo v moki, jih pomočimo v stepeno jajce in povaljamo v drobtinah s sirom.
  2. Nato zarebrnice položimo v pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in poškropimo z dvema žlicama olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 35 minut, da se skorjica zlato in hrustljavo zapeče.
  3. Medtem ko se zarebrnice pečejo, v skledi zmešamo dve žlici olja, kis in pol žličke soli, v skledo naribamo zelje in premešamo. Nato dodamo olupljeni in narezani jabolki, potresemo z janeževimi semeni, dodamo še krešo in znova premešamo.
  4. Pečene zarebrnice damo na krožnike in jih obložimo s solato.