Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Rižev narastek s čevapčiči

Maja Poljšak, Maja, 18.08.2017 15:00:00

Pripadnik južnega naroda bi se križal nad takšno uporabo »čevapa«.

Delite na:
Rižev narastek s čevapčiči

Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g dolgozrnatega riža
  • 500 g čevapčičev
  • 1 žlica olivnega olja
  • 4 mlade čebulice
  • 2 stroka česna
  • 1 rumena paprika
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 400 g koščkov paradižnika (pločevinka)
  • 50 ml smetane
  • sol in poper
  • 100 g sira feta
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

  1. Riž skuhamo v slani vodi. Čevapčiče v ponvi na olju pečemo 10 minut, nato jih narežemo na večje koščke in preložimo na krožnik. Čebulice očistimo in narežemo na koleščke, česen olupimo in na drobno sesekljamo. Papriko očistimo in narežemo na koščke, paradižnike prepolovimo.
  2. V ponvi popražimo vso zelenjavo, dodamo koščke paradižnika, prilijemo smetano, solimo in popramo ter dodamo žlico peteršilja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
  3. Riž, čevapčiče in zelenjavo razdelimo v porcijske modelčke, vse potresemo z nadrobljenim sirom feta, modelčke postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Nazadnje pečeno jed potresemo s preostankom peteršilja in še toplo postrežemo.