atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Rezanci s slanino in bučkami

Maja Poljšak, Maja, 21.04.2017 15:00:00

Ko ni veliko časa, saj je obrok gotov v 15 minutah!

Delite na:
Rezanci s slanino in bučkami

Sestavine za 4 osebe:

  • 340 g širokih rezancev
  • 4 rezine prekajene slanine (narežemo na trakove)
  • 3 mlade zelene bučke
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička sesekljanega rožmarina
  • 1 manjši lonček sladke smetane
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • sol

Priprava:

  1. V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Bučke očistimo, po dolžini prerežemo in narežemo na rezinice, česen olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo trakce slanine, jih popečemo, da postanejo hrustljavi, in preložimo na krožnik.
  2. V ponev stresemo bučke, pražimo in mešamo 10 minut, vmes dodamo česen in rožmarin, nato še slanino, po okusu dosolimo in pražimo še 2 minuti.
  3. Medtem v osoljenem kropu skuhamo rezance, jih odcedimo in stresemo v ponev, primešamo bučke, nazadnje pa še smetano in sir, premešamo, razdelimo na krožnike ter takoj postrežemo.