favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Ratatuj s kvinojo v ponvi

Maja Poljšak, Maja, 21.07.2017 15:00:00

Krožniki z živo rdečim paradižnikom ali papriko so vedno še posebno privlačni.

Delite na:
Ratatuj s kvinojo v ponvi

Sestavine za 4 osebe:

  • 125 g kvinoje
  • 400 ml čiste zelenjavne juhe
  • 1 rdeča, 1 zelena, 1 rumena paprika
  • 1 bučka
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 1 ali 2 stroka česna
  • 50 g orehovih jedrc (po želji)
  • 4 žlice olivnega olja
  • 1 žlica lističev svežega origana
  • sol in poper

Priprava:

  1. Kvinojo v zelenjavni juhi kuhamo približno 20 minut. Medtem umijemo in očistimo zelenjavo ter jo narežemo, česen sesekljamo. Orehova jedrca na grobo nasekljamo in v ponvi brez dodane maščobe malo popečemo.
  2. V visoki ponvi na olju najprej popečemo papriko in bučko, nato dodamo sesekljan česen, nasekljan origano in na četrtine narezane paradižnike. Solimo in popramo ter dušimo še nekaj minut.
  3. Kvinojo z vilicami razdrobimo, dodamo zelenjavi, premešamo, da se pregreje, potresemo s popečenimi orehi in takoj postrežemo.