Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Polnjeni lignji z bučkami in sirom z žara

Zvonka Labernik, Ženska, 19.09.2017 09:00:00

Tale različica z bučkami in sirom je le ena od neštetih možnosti, zato se pri pripravi nadeva prepustimo svoji domišljiji in željam jedcev.

Delite na:
Polnjeni lignji z bučkami in sirom z žara

Sestavine (za 4 osebe):

  • 600 g očiščenih večjih lignjev,
  • 1 žlička morske soli,
  • 3 strti stroke česna,
  • 1 žlica drobno sesekljanega timijana,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • 2 olupljeni in na kockice narezani bučki,
  • 200 g na kockice narezanega sira (na primer gavda),
  • 2 žlici kečapa,
  • ½ žličke sveže zmletega črnega popra,
  • 3 žlice sesekljanega svežega peteršilja.

Priprava:

  1. Lignje natremo s ½ žličke soli, posujemo s česnom in timijanom, pokapamo z žlico olja in premešamo. Zložimo jih v plastično posodo, dobro zapremo in za 2 uri damo v hladilnik.
  2. Posebej za nadev zmešamo bučke, sir, kečap, preostalo sol, poper in peteršilj.
  3. Z zmesjo nadevamo lignje, odprtino vsakega pa zapremo z zobotrebcem, da nadev ne bo uhajal.
  4. Tako pripravljene lignje položimo na rešetko žara in jih pečemo 12 do 15 minut. Med peko jih večkrat obrnemo in pokapamo s preostalim oljem.