Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Poletna goveja enolončnica

Maja Poljšak, Maja, 11.07.2017 15:00:00

Če smo res lačni, tudi poleti prija izdatna jed.

Delite na:
Poletna goveja enolončnica

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g govejega fileja
  • 350 g korenja
  • 1 sesekljana čebula
  • 1 pretlačen strok česna
  • 1 na drobno zrezan rdeč čili
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlička cimeta v prahu
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata (iz tube)
  • 2 žlici na grobo nasekljane sveže mete

Priprava:

  1. Meso zrežemo na 5 cm velike koščke. Korenje olupimo, po dolžini prerežemo in diagonalno narežemo na koščke. Meso solimo in popramo. V posodi segrejemo olje, dodamo meso, mešamo in pražimo pet minut, da meso spremeni barvo in se po vseh straneh popeče.
  2. Meso preložimo na krožnik. V posodo damo čebulo, česen, čili in korenje, mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo cimet in pražimo še minuto. Ko je korenje še malo trdo, dodamo paradižnikov koncentrat, prilijemo 300 ml vrele vode in dobro premešamo.
  3. Od takrat, ko znova zavre, kuhamo še 15 minut, nazadnje dodamo meso in kuhamo še dve minuti. Na koncu potresemo z nasekljano meto in postrežemo z dušenim rižem ali s kuskusom.