Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Pisan čips iz različne zelenjave

Metka McCull y Žigon, Revija Zarja, 18.04.2017 15:00:00

Tole je pravo razkošje barv in okusov, vsekakor je vredno poskusiti.

Delite na:
Pisan čips iz različne zelenjave

Sestavine:

  • 2-3 korenčki,
  • 2 srednje veliki rdeči pesi,
  • 1 sladki krompir,
  • sol,
  • malce popra (ali sladke rdeče paprike po okusu),
  • 2 žlici olivnega olja.

Priprava

Zelenjavo olupimo, operemo in osušimo. Z nožem za lupljenje krompirja ali na strgalniku jo narežemo na tanke rezine. Ključno je, da so rezine res tanke. V skledi jih zmešamo z izbranimi začimbami, soljo in oljem. Za prvič uporabimo morda samo sol in olje, da spoznamo prave okuse in arome posamezne zelenjave. Res dobro premešajmo, da se olje v tankem sloju oprime vse zelenjave. Če nam je lažje, lahko damo olje tudi v stekleničko z razpršilko in začinjeno zelenjavo le popršimo z njim. Nato zelenjavo damo na s papirjem za peko obložen pladenj in pečemo v ogreti pečici (180– 185 stopinj) od 20 do 25 minut, da se vse lepo hrustljavo zapeče.

Čips lahko tudi začinimo z lanenimi semeni, črnim kuminom, kurkumo ali z mediteranskimi zelišči. Če želimo, da je vse še malce bolj izdatno in ne le prigrizek, temveč prava malica, dodamo dve veliki žlici konopljinih semen.