Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Pečene bučke z mesom in grahom

Maja Poljšak, Maja, 25.07.2017 15:00:00

Bučke v paradižnikovi omaki postrežemo s kuhanim krompirjem ali krompirjevim pirejem.

Delite na:
Pečene bučke z mesom in grahom

Sestavine za 4 osebe:

  • 4 okrogle bučke
  • 400 g mletega mesa (govejega ali mešanega)
  • 1 drobna čebula
  • 1 manjši korenček
  • 1/2 stebla belušne zelene
  • 1/2 skodelice graha (svežega ali zamrznjenega)
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica masla ali margarine
  • 250 ml pasiranega paradižnika
  • sol in poper
  • 1 jajce
  • 2 žlici nastrganega parmezana

Priprava:

  1. Čebulo, korenček in belušno zeleno na drobno sesekljamo. V posodi na olju med mešanjem pražimo narezano zelenjavo in meso. Ko se meso razdrobi in spremeni barvo, dodamo grah, solimo in popramo. Pražimo še nekaj minut, nato prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo 15 minut.
  2. Bučke v vreli vodi kuhamo 3 minute, nato jim odrežemo vrh s pecljem in jih z žličko izdolbemo, da dobimo skledice. Primerno veliko posodo namažemo z maslom, vanjo nalijemo pasiran paradižnik, solimo in popramo.
  3. Ko se mesni nadev malo ohladi, mu primešamo stepeno jajce in parmezan. Bučke napolnimo z nadevom, jih zložimo v posodo in pokrijemo s pokrovčki. Prilijemo 150 ml vroče vode in pokrito kuhamo približno 35 minut.