tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Omleta s paradižnikom in sirom

Maja Poljšak, Maja, 19.09.2017 15:00:00

Ni treba, da je vsak obrok »zapleten«. Tudi preproste stvari so lahko okusne!

Delite na:
Omleta s paradižnikom in sirom

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g paradižnika
  • 10 debelih jajc
  • 3 žlice olja za omlete
  • 3 žlice olja za špinačno solato
  • 8 rezin sira
  • 250 g mlade špinače
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • sol in poper
  • 1/2 žličke sladkorja

Priprava:

  1. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Paradižnik narežemo na kockice, damo v cedilo, potresemo s sladkorjem in ščepom soli in pustimo, da se odcedi. Špinačo dobro operemo in odcedimo, kasneje jo solimo in popramo, pokapljamo z oljem in balzamičnim kisom.
  2. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake s ščepom soli stepemo v sneg. V skledi gladko zmešamo rumenjake, nato jim z lopatico previdno primešamo beljakov sneg.
  3. Ponev namažemo z oljem, vanjo vlijemo polovico jajčne zmesi in pri nizki temperaturi pečemo 2 minuti. Nato omleto obrnemo in preložimo na naoljen pekač. Postopek ponovimo z ostankom jajčne zmesi, nato omleti obložimo z odcejenim paradižnikom.
  4. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 4 minute. Nazadnje omleti s pomočjo pokrovke prepognemo, ju obložimo z rezinami sira, prerežemo in postrežemo s špinačno solato.