Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Nadevana pečena čebula

Zvonka Labornik, Ženska, 18.06.2017 09:00:00

Da ne bomo vselej nadevali le bučk, jajčevcev, paprik ali krompirja, za spremembo nadevajmo čebulo.

Delite na:
Nadevana pečena čebula

Lahko nadevamo katero koli vrsto čebule, ampak tale nadevana rdeča je še posebej okusna in tudi privlačna na pogled.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 8 rdečih čebul,
  • 3 žlice surovega masla,
  • 2 drobno sesekljana stroka česna,
  • 2 ostrgana in naribana mlada korenčka,
  • ¼ sesekljanega pora (le beli del),
  • 400 g kuhane kvinoje,
  • 50 g nadrobljenega mladega sira,
  • 2 žlici kisle smetane,
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja,
  • ½ žličke soli,
  • ¼ žličke črnega popra,
  • ½ žličke paprike v prahu,
  • za noževo konico muškatnega oreščka,
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove,
  • maslo za namastitev pekača.

Priprava:

  1. Čebule olupimo, jih spodaj toliko odrežemo, da bodo stale pokonci. Izdolbemo jim sredico, tako da pustimo le zunanje 2 ali 3 plasti. Polovico izdolbene čebulne sredice sesekljamo, preostalo pa porabimo kako drugače. Na 1 žlici masla popražimo sesekljano čebulo in česen, dodamo korenček in por ter pražimo še 5 minut. Popraženo zelenjavo zmešamo s kvinojo, dodamo sir, smetano, peteršilj, sol, poper, paprika v prahu in muškatni orešček ter dobro premešamo.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo pekač. Z zelenjavno mešanico nadevamo čebule in jih zložimo v pekač. Na vsako čebulo damo košček preostalega masla. V pekač nalijemo jušno osnovo, čebule pokrijemo z aluminijasto folijo ter v segreti pečici pečemo 45 minut. Nato odstranimo folijo in čebule pečemo še od 10 do 15 minut.
  3. Preden čebulo ponudimo, jo prelijemo s sokom, ki je ostal v pekaču.