Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Mafini z rabarbaro

Mira Ćirović, Bodi Zdrava, 24.05.2017 15:00:00

Ideja za sladico, ki je hkrati dobra in zdrava.

Delite na:
Mafini z rabarbaro

Potrebujete:

  • 25 dekagramov moke
  • 12 dekagramov rabarbare
  • cimet
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 6 dekagramov sesekljanih mandljev
  • 1 jajce
  • 10 dekagramov rjavega sladkorja
  • 10 dekagramov masla (in malo za namastiti pekač)
  • 5 decilitra jogurta

Priprava:

Namastimo pekač za mafine. Rabarbaro očistimo in narežemo na koščke. Hitro zmešamo moko, mandlje (dve žlici prihranimo), pecilni prašek, sodo bikarbono in dva ščepca mletega cimeta. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Razžvrkljano jajce zmešamo z jogurtom, stopljenim maslom, sladkorjem in rabarbaro. Nato hitro zmešamo mokre in suhe sestavine. Z maso napolnimo modelčke in pečemo približno petindvajset minut. Ko so mafini pečeni, jih še nekaj minut pustimo v pekaču. Nato še vroče potresemo s preostalimi sesekljanimi mandlji.