favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Kremna juha z ostrigami in krebuljico

Zvonka Labernik, Ženska, 13.06.2017 15:00:00

Krebuljica in ribe oziroma morski sadeži se zelo dobro ujemajo, zato si takšno kombinacijo čim večkrat privoščimo.

Delite na:
Kremna juha z ostrigami in krebuljico

Tale juha je najboljša, če jo pripravimo iz svežih ostrig, vendar bo dovolj dobra tudi, če bomo uporabili konzervirane ali zamrznjene.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 12 oščetkanih svežih ostrig,
  • 1 žlica surovega masla,
  • 2 sesekljani šalotki,
  • 2 strta stroka česna,
  • 2 žlici moke,
  • 600 ml mleka,
  • ½ žličke soli,
  • ¼ žličke zmletega črnega popra,
  • 40 ml sladke smetane,
  • 5 žlic sesekljane krebuljice,
  • 1 žlica na tanke trakce narezane limonine lupinice za posip.

Priprava:

  1. Ostrige zložimo v kozico in prilijemo toliko vode, da je dno pokrito. Kuhamo jih 2 minuti, da se školjke odprejo. Ohladimo jih in izluščimo meso, tekočino od kuhanja pa prihranimo.
  2. V drugi kozici razpustimo maslo in na njem popražimo šalotko in česen. Primešamo moko in jo pražimo 2 minuti, da zarumeni, nato pa zalijemo z mlekom in prihranjeno tekočino od kuhanja ter kuhamo 5 minut.
  3. Nazadnje juhi dodamo ostrige, jo solimo in popramo ter kuhamo še 2 do 3 minute. Ko se robovi ostrig začnejo gubati, je juha gotova. Vmešamo še sesekljano krebuljico (nekaj je prihranimo za posip) in sladko smetano ter juho pregrejemo.
  4. Naložimo jo na krožnike, posujemo s prihranjeno krebuljico in trakci limonine lupinice ter ponudimo. Zraven se prileže popečen kruh.