Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Hrana za zdravo in sijočo kožo!

Revija Bodi Zdrava, 18.04.2017 09:00:00

Če želite imeti lepo in sijočo kožo.

Delite na:
Hrana za zdravo in sijočo kožo!

Potem morate v svoj jedilnik vključiti kar nekaj živil. Z njimi bo vaš organizem deloval najbolje, kar bo opaziti tudi na vaši koži.

Zelena zelenjava

Z njo dobimo mikrohranila, ki jih naše telo potrebuje. Antioksidanti v njej pomagajo v boju z rakom, sladkorno boleznijo, alzheimerjevo boleznijo, srčnim napadom, visoko ravnjo holesterola in srčnimi boleznimi. Visoka vrednost antioksidantov v zeleni zelenjavi je še posebno pomembna za kožo, saj so to borci proti prostim radikalom.

Sadje

Resda vsebuje veliko sladkorja (v obliki fruktoze), ampak ključna razlika med sladkorjem v sadju in sladkorjem, ki ga vmešamo v kavo, je prehranska vlaknina. Ta pomaga telesu pri predelavi hrane, ki jo zaužijemo, in izločevanju snovi, ki jih ne potrebujemo. Vlakna zmanjšujejo negativni vpliv sladkorja v telesu, nasitijo, ohranjajo raven energije in pomagajo pri prebavi.

Maščobe

Za ohranjanje dobrega zdravja in lepe kože so maščobe ključnega pomena. Telo lahko samo ustvari nekaj življenjsko potrebnih maščob, vendar pa obstajajo tudi druge maščobe, ki so bistvene za življenje in jih lahko dobimo le iz zaužite hrane. To so esencialne maščobne kisline, znane tudi kot maščobne kisline omega-3 in omega- 6.

Fermentirana živila

Sir? Kvašen kruh? Jogurt? Pijete pivo in vino? Preden je naša družba razvila pasterizacijo, je več hrane plavalo v bakterijah. In ta hrana je bila boljša za nas, kot je zdaj. Ljudje z zdravimi bakterijami imajo manj kožnih težav kot tisti z manj bakterijami.

Začimbe

Začimbe pospešijo prekrvitev, bogate so z vitamini in minerali, so odlične v boju proti vnetjem, izboljšujejo sposobnost telesa za boj s prostimi radikali, pomagajo ustvariti močnejšo UV-zaščito, spodbujajo nastajanje kolagena in naredijo kožo manj občutljivo na zunanje vplive.

Alantoin

Čeprav alantoina ne zaužijemo, mu lahko vseeno rečemo hrana za kožo. To je snov, prisotna v polžji slini, s katero polž obnavlja svojo hišico. Alantoin je, poleg drugih hranilnih snovi, ena od sestavin Celloderm gela. Z redno uporabo gela bo vaša koža obnovljena, bolj zdrava in sijoča. Celloderm gel vsebuje tudi glikolno kislino, ki na nežen način skrbi, da se odstranjujejo mrtve kožne celice, in antibiotik, ki pomaga proti mozoljem. Celloderm gel tako pomaga proti gubam, mozoljem, strijam in brazgotinam. Vaša koža bo po uporabi videti sijoča in zdrava.