kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Goveja pečenka v zeliščnem olju

Janja Grativa, Maja, 27.04.2017 15:00:00

Kadar povabimo za pogrnjeno mizo več ljudi, je najboljša izbira za glavno jed pečenka!

Delite na:
Goveja pečenka v zeliščnem olju

Sestavine za 10 oseb:

  • 1 kg govedine v kosu (rostbif)
  • sol, poper
  • 30 g masla
  • 3 šopki mešanih zelišč (npr. timijan, krebuljica, drobnjak, bazilika)
  • 150 ml olja žafranike (rumenikovo olje)
  • limonin sok
  • 1 kmečka štruca kruha
  • solni cvet

Priprava:

  1. Maslo segrejemo v ponvi in meso z vseh strani popečemo. Solimo, popramo. V pečici, ogreti na 175 stopinj, pečenko pečemo od 35 do 40 minut, nato jo zavijemo v alufolijo in pustimo 20 minut počivati.
  2. Medtem zelišča sesekljamo in zmešamo z oljem. Solimo, popramo, dodamo limonin sok. Kruh narežemo na rezine in jih hrustljavo zapečemo.
  3. Še toplo pečenko narežemo na rezine in ponudimo s hrustljavim kruhom, oljem z zelišči in solnim cvetom.