stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Pokončal družino, ker je želel izgnati hudiča

KŠ, 25.02.2024 15:21:44

V mirnem kraju Altavilla Milicia, nedaleč od Palerma, se je odvila srhljiva zgodba, ki pretresa italijansko in celo evropsko javnost.

Delite na:
Pokončal družino, ker je želel izgnati hudiča
Giovanni Barreca z ženo, ki jo je neusmiljeno pokončal, saj je bil (in še je) prepričan, da je v njej sam hudič FB

Glavni akter te tragedije je 54-letni Giovanni Barreca, ki je v veri, da rešuje svojo družino pred hudičem, storil nepredstavljivo dejanje.

Usodni obred osvoboditve

Giovanni Barreca, po poklicu zidar in slikopleskar, je priznal, da je v svojem domu v Altavilla Milicia izvedel obred, s katerim je želel svojo družino osvoboditi prisotnosti hudiča. V tem obredu je umoril ženo Antonello Salamone, ki je bila od njega mlajša trinajst let in njuna dva mladoletna otroka, petletnega Emmanuela in šestnajstletnega Kevina. Tragični dogodek je šokiral skupnost in sprožil val razprav o vplivu verskega fanatizma.

Giovanni Barreca je pokočnal svojo družino ... Preživela je le 17-letna hči, ki naj bi celo opazoval
Giovanni Barreca je pokočnal svojo družino ... Preživela je le 17-letna hči, ki naj bi celo opazovala, kako oče ubija njeno mamo in brata.
FB

Aretacija in preiskava

Po priznanju zločina je Barreca sam poklical karabinjerje, ki so ga našli v bližnjem kraju Casteldaccia. Ob aretaciji je bil zmeden in je podajal nasprotujoče si izjave, ki so nakazovale na njegovo globoko versko zaslepljenost. Skupaj z njim so bili aretirani tudi njegova 17-letna hčerka in nekaj verskih fanatikov, med njimi Sabrina Fina in Massimo Carandente, ki so obtoženi sodelovanja pri obredih in umorih ter prikrivanju trupla Antonelle Salamone.

Obsedenost z demoni

Barreca je preiskovalcem pojasnil, da je verjel v prisotnost hudiča v svojem domu in da so bili člani njegove družine verjetno obsedeni s satanom. Ta prepričanja so ga pripeljala do skrajnega dejanja, ki je bilo utemeljeno na njegovih verskih prepričanjih in strahu pred demonskimi silami.

Aktiven na družbenih omrežjih

Giovanni Barreca je bil tudi zelo aktiven na družbenih omrežjih, kjer je pogosto delil svete slike Jezusa, svetopisemske odlomke ter fotografije svoje družine. Svoje objave je pogosto uporabil za izražanje vere, kritiko sodobnih družbenih običajev in poudarjanje religije kot načina odrešitve.

Giovanni in Antonella na dan poroke
Giovanni in Antonella na dan poroke
FB

Vezi s sostorilci

Preiskava je razkrila tudi Barrecove tesne vezi s Sabrino Fino in Massimom Carandentejem, prijateljema, za katere se domneva, da so delili njegove verske fanatizme. Njihovo razmerje je bilo pod drobnogledom preiskovalcev, ki so preučevali, kako so te vezi morda vplivale na Barrecovo odločitev za izvedbo trojnega umora.

Hladnokvrni morilec in fanatik
Hladnokvrni morilec in fanatik
FB

Zgodba o Giovanniju Barreci je tragičen primer, kako lahko globok verski fanatizem privede do nepredstavljivih dejanj. Njegovo trenutno stanje je tudi precej zaskrbljujoče, saj še vedno ne more izoblikovati smiselnih misli. Včasih se mu prikradejo spomini na pokol članov njegove družine, žene Antonelle Salamone ter sinov Kevina, 16 let, in Emanuela, 4 leta, ki so bili žrtvovani - edina preživela hči je šepetala - med "obredom", da bi jih "osvobodili demonov". Začne govoriti, nato pa se prekine, joče in blebeta. Večino časa je izgubljen v svojih blodnjah, v katerih meša klicanje Jezusa, napade joka in izkrivljene stavke.