Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
Premalo seksa, premajhni penisi!?

Premalo seksa, premajhni penisi!?

Brane Kastelic, Zvezde, 19.04.2017 00:00:00

Tretjina Britank si želi manj seksa kot njihovi partnerji.

Delite na:

Seksu se še vedno izmikajo »klasično«: z glavobolom in utrujenostjo. To, kar je presenetljivo, pa je, da te Britanke niso nič manj zadovoljne s svojim razmerjem, kot so preostale Britanke, ki si želijo približno enako veliko seksa kot partnerji. Ali več. Britank, ki si želijo več seksa kot partnerji, naj bi bilo samo za desetino. Na začetku razmerij si precej manj žensk, petina, želi manj seksa kot partnerji. Po šestnajstih letih razmerja pa je teh žensk skoraj polovica.

To, kar me najbolj preseneča v tej raziskavi, je zatrjevanje žensk in moških z neujemajočim se libidom, da je to povsem normalno, da si moški in ženska ne želita enako veliko (ali malo) seksa, in da si ga moški želi več kot ženska. Za dobro mero eni in drugi dodajajo, da to ni pomembna ovira za uspeh razmerja in osebno srečo. In da tega neskladja v želji po seksu ne bi smeli jemati preresno. Z nobeno od teh trditev se ne strinjam. Premalo seksa v razmerju, pa naj ga je premalo zanj ali zanjo, spodkopava razmerje in odtujuje moškega in žensko. Drugo z drugim pa vodi v nezvestobo. Ne drži tudi to zastarelo posploševanje, po katerem naj bi bilo normalno, da si moški želi več seksa kot ženska. Ne po mojih izkušnjah: ne spomnim se niti ene ženske, ki ne bi imela rada seksa, ali ženske, ki bi se branila seksa. Ženske nimajo glavobolov in niso utrujene, če pričakujejo dober seks, pri katerem vedo, da bo partner naredil vse za to, da bi uživale in doživele orgazem.

Ker smo ravno pri orgazmu, navdušil sem se nad ameriško zdravnico Andreo Pennington, ki pravi, da bi morala ženska za zdravje, lepoto in srečo doživeti najmanj tri orgazme na teden. Privlačna Andrea trdi, da lahko vsaka ženska doživi orgazem. Tudi vse tiste, ki ga niso še nikoli in ki mislijo, da ga ne bodo nikoli. Zase pravi, da lahko doživi orgazem, ne da bi se je kdor koli kjer koli dotaknil. In sicer v nekaj minutah. Z »glavo«. Z vročimi mislimi. Andrea zatrjuje, da je devetdeset odstotkov ženskega orgazma v njeni glavi. Najbrž ima prav. Če gre ženska v posteljo z glavo, polno skrbi, negativnih misli in podobnega, ne pa z vročo željo po tem, da bi seksala in uživala, potem orgazma ne bo doživela. Na seks in užitek mora misliti že veliko prej, preden sta s partnerjem v postelji. Ne pet minut prej, ampak več ur prej ali celo več dni prej, če s partnerjem ne živita skupaj in se ne vidita vsak dan. Jaz bi temu rekel, da se morajo »zakuriti« in »nakuriti« za seks.

Kje drugje kot v ZDA so se spomnili – ne priporočam! – »injekcije«, ki jo oglašujejo z geslom Potrebna vse leto! Ženskam vzamejo nekaj krvi, ki jo potem z injekcijo vbrizgajo v … klitoris. Ženska naj bi zato hitreje in lažje doživljala orgazme in bila … zakurjena in nakurjena za seks eno celo leto. Za ta petminutni postopek v Britaniji zaračunavajo 1200 funtov. »Izumil« ga je ameriški zdravnik Charles Runnels, ki pravi, da je nenevaren, ker ne gre za vbrizgavanje tujka in ker ne gre za kirurgijo. »Gre samo za injekcijo krvi, ki poveča število celic v klitorisu, to pa povečuje vlaženje ter prinaša rednejše in močnejše orgazme.« Ena od novosti, ki jih ponujajo za povišanje ženske orgazmičnosti, je tudi vaginalna masaža. Vaginalna masaža? Ja. Lahko si predstavljam pogled moža, ki mu žena reče, da gre na … vaginalno masažo.

Na raziskovalnem področju so glede ženskega orgazma odkrili še nekaj zanimivega: ženske, ki imajo rade nadpovprečno velike penise, menda lažje doživljajo orgazme brez draženja klitorisa. V neki drugi raziskavi so veliki skupini žensk nastavili 33 različno velikih in debelih umetnih penisov in jih pozvali, naj izberejo zase idealnega. Največ se jih je odločilo za 16,4 centimetra dolgega, ki je imel obseg 12,7 centimetra. Ko so lani premerili petnajst tisoč penisov po vsem svetu, so ugotovili, da je povprečen penis dolg 13,1 centimetra in da ima obseg 11,7 centimetra. Kaj pa zdaj?!