hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kolumna
Od položaja do položaja

Od položaja do položaja

Branko Kastelic, Zvezde, 26.07.2017 00:00:00

Če bi dali roko na srce in iskreno odgovorili na vprašanje, v koliko različnih položajih se ljubite, bi bil vaš odgovor … kakšen?

Delite na:

Ne zardevajte, če se ljubite »samo« v treh. Večina parov se ljubi samo v približno dveh, treh položajih. In samo tu in tam v še kakšnem. Zakaj sem se sploh lotil te teme? Zato ker me je mlad bralec (23 let), ki misli, da je odličen ljubimec, prosil za nasvet. Napisal mi je, da ne more razumeti svojega razmeroma novega dekleta, ki ji med seksom »ne pride pa ne pride, čeprav jo v dobrih dvajsetih minutah obdela od spredaj, od zadaj, z boka, sede, stoje in še kako drugače«.

Kaj bi ve, bralke, rekle o tem njegovem pristopu k seksu? Meni se zdi precej »pornificiran«. Če moški misli, da je dober ljubimec, ker žensko »obdeluje dobrih dvajset minut od spredaj, od zadaj, z boka, stoje in sede in še kako drugače«, kot bi ji želel dokazati, da je na položajskem izpitu, se hudo moti. To, kar velika večina žensk med spolnim občevanjem potrebuje, da doživi orgazem, ni potiskanje penisa v vagino v celi vrsti položajev, ampak stalen, umirjen, ponavljajoči se ritem v tistem položaju, v katerem ve, da ji najraje pride. Pri veliko ženskah so to položaji, v katerem je njen klitoris med odnosom deležen primernega »drgnjenja, drsanja in božanja« s primerno oblazinjeno moško sramno kostjo. Klitoris lahko ljubimki med občevanjem božamo tudi s prsti, vendar pozor! Nekatere ženske imajo to rade, druge ne. Nekatere ženske si ga med odnosom božajo same. Tega jim moški ne bi smeli zameriti.

Kako moški sploh ve, da je dober ljubimec? Še boljše vprašanje je: kako moški ve, da ga ima razmeroma novo dekle za dobrega ljubimca? Najlaže to ve, če mu to ženska pokaže. In kako mu to pokaže? Tako, da vidno, glasno in strastno uživa. Najbolj zanesljivo znamenje, da si dober ljubimec, je njen orgazem! Ženska se zelo naveže na moškega, s katerim redno doživlja orgazem. Močnejši ko so in več ko jih doživlja, bolj se ženska naveže na moškega, s katerim jih doživlja. So tudi orgazmične srečnice, ki jim močno in velikokrat pride, ne oziraje se na tvojo kakovost. Komaj začneta, in že imaš občutek, da si izjemen ljubimec. Nekaj drugega je, če ima nova ljubimka po navadi manjše ali večje težave pri doseganju orgazma, s teboj pa postane doseganje orgazma ali dveh, treh … mačji kašelj. Ženski orgazem je zato prva »naloga« dobrega ljubimca, ki mora biti kavalir in vedno počakati, da najprej pride njej.

Večina žensk rada vidi, da si moški vzame čas za predigro. Več kot ima pri tem domišljije, bolj ga bo cenila kot ljubimca. Nekateri moški mislijo, da so dobri ljubimci, če lahko divje porivajo, pumpajo in nabijajo – kot omenjeni 23-letnik – dobrih dvajset minut v celi vrsti položajev. Ne, ne, ne, to ni to, razen če je to to, česar si ona izrecno želi. Mnogi, verjetno celo večina moških, radi naredijo dober vtis na novo ljubimko s kunilingustičnimi veščinami in spretnostmi. Prav je tako, saj je zelo malo žensk, ki nimajo rade moškega jezika v mednožju, vendar … vendar tudi pri tem lahko moški naredi veliko napak, s katerimi si zniža oceno. Prvo napako lahko naredi, še preden začne lizati muco, ker si vzame vse preveč časa, da jo tako rekoč pregleda. Kot meso. Z očmi in prsti. Nikar! Ko se potunkaš v njeno mednožje, ne bodi mesni inšpektor, ali ljubiteljski ginekolog, ali previdni pešec, ki gleda na vse strani in se obira, preden stopi čez cesto.

»Neprevidno« se zaliži v mucin svet. To nikakor ne pomeni, da ti ni treba vedeti, kaj delaš. Nisi slepi petelin, ki išče zrno. Ne liži malo tu in malo tam, pa spet malo tam in malo tu, pa spet … Ja, poliži jo vsepovsod, vendar potem čim prej najdi »zrno« in se mu posveti: z enakomernim pritiskom in ritmom. Pri seksu je glavni ritem. Veliko ritma. Mimogrede, velja tudi za dame.