mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

V NOVIH ZVEZDAH: Primož Dolničar z oddajo na kanalu 24Kitchen

Lara Paukovič, Zvezde, 20.09.2017 12:00:00

Na obrobju Ljubljane, v mirni hiši v Šentvidu, ima nekoč med drugim plesalec, režiser, voditelj, fotograf, danes pa predvsem kuhar in mizar, mizarsko delavnico.

Delite na:
V NOVIH ZVEZDAH: Primož Dolničar z oddajo na kanalu 24Kitchen

V njej sprejema naročila podjetij in posameznikov, ki si v svojem prostoru želijo pohištvo iz masivnega lesa. Dizajn pohištva zasnuje Primož sam, saj ima zaradi vodenja oddaje Interierji pred leti izkušnje tudi z oblikovanjem. Ko konča delo v delavnici, pa se preseli nadstropje više, v kuharski studio, ki ga je prav tako opremil sam.

»Studio je poleg moje kuhe namenjen raznim kuharskim team buildingom, občasno pa se tu posname tudi kakšen spot,« pove. Kuharski team building? To sploh obstaja? »Gre za precej nov koncept, a sem prepričan, da bo kmalu postal nekaj povsem običajnega. Navadno gostim skupine po štirideset ljudi, največkrat iz različnih podjetij. Razdelimo jih v štiri skupine, nato pa vodimo skozi menije. Končna faza je, da sami pripravijo jedi, vse skupaj pa pospremita dobra glasba in vino, tako da so vsi zadovoljni. V soboto so tu za kuhinjskim pultom celo plesali,« pove Primož, ki mu uvajanje inovacij v slovenski prostor ni tuje. Poleg tega, da je prvi in za zdaj edini Slovenec, katerega oddaje predvaja mednarodni televizijski program 24Kitchen, je, ko je za Bežigradom še vodil gostilno, prvi uvedel tip odprte kuhinje, v kateri so se gostje, sede za točilnim pultom, lahko pogovarjali s kuharjem, bil pa je tudi eden prvih z vsak dan svežimi, drugačnimi meniji, odvisnimi od sezonske ponudbe. Na vprašanje, ali se ima za vizionarja, odgovori, da ne, vendar pa ob delu ves čas razmišlja, kaj novega bi lahko pripravil, da bi bilo ljudem všeč. »Ljudi imam najraje na svetu, zato želim narediti neko okolje, hrano, fotografijo, ki bodo pritegnili tudi druge.«

Več v aktualni številki revije Zvezde!